Güvenli parklar projesi Damlataş'ta hizmete açıldı

Güvenli parklar projesi Damlataş'ta hizmete açıldı
Çocuklarda ve ailelerde farkındalık yaratması amaçlanan Güvenli Parklar Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Alanya Kaymakamlığınca hazırlanan, Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Sosyal Hizmet Merkezi ve İŞKUR iş birliğinde yürütülen “Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi, Damlataş Gökkuşağı Oyun Parkı’nda düzenlenen törenle hizmete açıldı. Aile Dostu ve Güvenli Parklar projesinin açılışına Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, İŞKUR Müdürü Selami Harman ve vatandaşlar katıldı. Tören ile ilgili konuşmasını gerçekleştiren Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkemzer, projeye destek olan tüm paydaşlara teşekkür ederek, Alanya’ya güzel ve anlamlı bir projeyi kazandırdıklarını belirtti.

“AMAÇ SIFIR ATIK TEMELLİ BİR ANLAYIŞ”

Proje sorumlusu olarak Damlataş Gökkuşağı Oyun Parkı hakkında bilgiler veren ALKÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve Proje Sorumlusu Doç. Dr. Özge Metin Aslan, geleneksel bir oyun parkında yer alan ekipmanlardan farklı olarak sıfır atık temelli bir anlayışla oluşturulan parkta esnek ve hareketli parçalar olarak adlandırılan koli kutuları, su boruları, tahta parçaları, lastikler, örtüler, ipler, kasalar ve büyük boru parçalarının oyun materyalleri olarak kullanılmasının amaçlandığına değindi. Projede, çocukların geri dönüşüme yönelik farkındalık geliştirilmelerini de amaçlandığını vurgulayan Doç. Dr. Aslan, “Çocukların çevrelerinde olan her şeyle oyun oynayabileceğini; çocukların hayal gücüyle herhangi bir materyalin kolayca oyuna dönüşebileceğinin farkındayız.” dedi. Oyunun çocuklar tarafından içten gelen bir motivasyonla özgürce seçildiği, başlatıldığı ve yönlendirildiği zaman gerçek bir oyun olduğundan bahseden Aslan, ailelerin oyun algısına yönelik de bakış açılarını değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra çocuklar onların oyunlarını kolaylaştıran oyun koçlarıyla birlikte oyun oynarlarken, aileler de her türlü materyalle oyun oynanabileceğini ve çocukların kurduğu oyunları görme fırsatı buldular.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir