Vatan Partisi'nden Cumhuriyet vurgusu

Vatan Partisi'nden Cumhuriyet vurgusu
Vatan Partisi İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 97.yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyetimiz yine devrimci görevlerle karşı karşıyadır Vatan Partisi Alanya ilçe Başkanı Evren Kurtoğlu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
Vatan Partisi'nden Cumhuriyet vurgusu
Vatan Partisi İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 97.yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhuriyetimiz yine devrimci görevlerle karşı karşıyadır Vatan Partisi Alanya ilçe Başkanı Evren Kurtoğlu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin ilanının 97. Yılı milletimize kutlu olsun! Cumhuriyetimizi devrimle kurduk. Bugün Cumhuriyetimiz, yine devrimci görevlerle karşı karşıyadır. Önümüzdeki zorlukları yenmede, Büyük Devrimci Atatürk önderliğinde kazandığımız başarılar, en büyük kuvvet kaynağımızdır.İşçi ve çiftçilerimizden sanayicilerimize kadar milletimizin Ekmek Teknesini koruyarak ve iç cepheyi pekiştirerek önümüzdeki zorlukları aşacağız.Emperyalist kuşatmaları bozguna uğratacak kuvvet ve yeteneğe sahibiz.Cumhuriyetimiz, Üretim Devrimiyle başaracağı büyük bir atılımın eşiğindedir. Bugün Cumhuriyet değerlerini savunmak, ABD güdümlü FETÖ’yü ve PKK’yı temizleme kararlılığını paylaşmaktır. Bugün Cumhuriyet mevzisi, Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Kıbrıs’ta, Mavi Vatanımızın sınırlarındadır. Cumhuriyetimiz, “Türkiye, şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar ülkesi olamaz” parolasıyla aydınlık ufuklara yönelecek birikime sahiptir. Vatan Partisi, Türk Milletinin Büyük Önderi Atatürk’ün belirlediği Bağımsız ve Üreten Türkiye hedefinde kalıcı başarıya ulaşmak için görevinin başındadır.” 97 yıl önce bugün Büyük Türk Milletinin çelikleşmiş iradesi kurtuluş ve kuruluş mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Bizler Vatan Partililer olarak, bugün aynı heyecan ve aynı kararlılıkla, cumhuriyetimizi korumaya ve savunmaya devam ediyoruz. Büyük Türk Milletinin fedaileri olarak dosta, düşmana ilan ediyoruz. Kanla, irfanla kurduğumuz cumhuriyetin çeliğine her alanda su vermeye sürdürüyoruz.

Emperyalizme karşı dünyada ilk kurtuluş savaşı verip kazanan Türk Milleti, bu başarısı ile bölgemiz ve dünya mazlum milletlerine örnek ve umut ışığı olmuş bağımsızlık mücadelelerinin yolunu açmıştır. Akıl almaz mücadeleleri esnasında düşmanla iş birliği yapan hainlerin ihanetlerine uğramış ağır kayıplar vermesine rağmen mücadelesinden zaferle çıkmıştır.

Genç cumhuriyetimizin ilk yıllarında emperyalistlerin kışkırtıp kolladığı bu bölücü ve gerici orta çağ ihanet merkezleri boş durmamış, sürekli cumhuriyete karşı ayaklanma girişimlerinde bulunmuştur. Bu girişimler genç cumhuriyetin çelikleşmiş iradesi karşısında hüsrana uğramışlardır. Demokratik devrimin tamamlanmasına mani olan bu gerici ve bölücü güçler günümüze kadar her fırsatta bağımsızlığımızla ve cumhuriyet devrimleri ile uğraşa gelmişlerdir. 1945'lerden sonra Atatürk’ün tam bağımsızlık milli rotasından çıkıp Atlantik ve NATO rotasına giren hükümetler nedeniyle cumhuriyetin kurumları tek  tek düşürülmüş, etkisizleştirilmiş ve ihanet ve yıkım bugünkü boyutlara ulaşmıştır. Ülkemiz bölünme ve orta çağ karanlığına yuvarlanma durumuyla karşı karşıya kalmıştır. Devletimizin bekası tehdit altına girmiştir.

ABD ve AB emperyalistlerinin koruyup kolladığı ve bölgesel projeleri için taşeron olarak kullandıkları PKK/FETÖ Terör Örgütü kanatları altına girdiği güçlerin kışkırtmaları ile devletimizi tehdit eder hale gelmişti. Bu gidişe karşı kahraman TSK ve güvenlik güçlerimiz vatan savunması mevziisinde derhal yerlerine almış, 24 Temmuz 2015 tarihi itibariyle tarihi bir dönüm noktasına girilmiş, PKK güçlerine karşı yok etme karşı taarruzuna başlamıştır ve inlerinde şer güçlerini imha etmektedir. Bizler Türk Milleti olarak, bütün gücümüzle TSK ve güvenlik kuvvetlerimizin bu kutsal mücadelesinde tam destek olarak arkasında durmaktayız. Bunun devamı sağlandığı taktirde önümüzdeki yıl cumhuriyetimizin 93. yıl kutlamalarını PKK ve diğer şer güçlerinin bitirildiği ortamda yapacağız.

Cumhuriyetimizin kaybettiği mevzileri mislisiyle tekrar kurmak ve Atatürk devrimlerine tamamlamak görevi milletimizin önüne gelmiştir. Önümüzdeki görev cumhuriyet çeliğine su vermektir ve Türk Milleti bunu başaracak güçtedir. Çeliğine su verilmiş cumhuriyetin kılıcı, gericiliğe ve bölücülüğe son verip, ülkemizi tekrar Atatürk rotasına sokacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Vatan Partili fedailer olarak, hayatlarını Türk Milletinin bağımsızlığı için harcamış cumhuriyetimizin kuruluşu ve inşası için çalışmış kahramanlarımızın manevi hatıraları önünde Türk Milletine söz veriyoruz Cumhuriyetin çeliğine su verip Atatürk devrimlerini tamamlayacağız. Bölgemizin ve ülkemizin ürettiğini ve zenginliklerini sahip olan refah toplumları haline gelmesinin yolunu açacağız. Buradan cumhuriyetimizi kuranların ve çalışmaları ile ona güç verenlerin hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyet Bayramınızı tekrar kutluyor sevgi ve saygılar sunuyoruz"

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir