Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'na ev sahipliği yaptık

Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'na ev sahipliği yaptık
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu Alanya'da düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an ve Sünnet perspektifinden ideal aile modelini ortaya koymak, tarihsel süreçte ailenin yaşadığı değişikliklere ve maruz kaldığı sorunlara dikkat çekmek, bu sorunlara temel dinî referanslardan beslenen çözüm önerileri sunmak, bilhassa Hz. Peygamber’in sünnetinden hareketle aile kurumuna destek olmak, Başkanlığın aileye yönelik hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Uluslararası düzeyde “Peygamberimiz ve Aile” temalı sempozyum düzenlendi.

Sempozyum kapsamında Alanya'ya gelen misafirlerle tek tek ilgilenen Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, sempozyumun farklı oturumlarına katıldı. Sempozyumun kapanış oturumuna da katılan İlhan, aile kurumunu destekleyici kısa bir konuşma yaptı.

21 Kasım 2019 Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından açılışı gerçekleştirilen ve 24 Kasım Pazar günü kapanış oturumuyla sona eren Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'nunda "Aileyi Ayakta Tutan Değerler", "Aile Sorunlarına Kur'an ve Sünnetten Çözümler", "Günümüz Dünyasında Aileyi Kuşatan Risk Alanları", "Aileye Yönelik Tehditler ve Çözüm Önerileri" gibi konular ele alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir