Şehit aileleri için çikolata yaptılar

Şehit aileleri için çikolata yaptılar
Alanya'da huzurevi ve çocuk evlerinde kalanlar, şehit ailelerine elleriyle yaptıkları çikolataları hediye etti..

Alanya'da huzurevi sakinleri ve çocuk evlerinde kalanlar, şehit aileleri için hediyelik çikolata döktüler. 

Alanya Kaymakamlığı öncülüğünde Alanya Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü, Alanya Huzurevi yaşlıları ve çocuk evlerinde kalan çocuklar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Alanya'daki şehit aileleri için çikolata yaptı. 

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (HEP) Gastronomi bölümü mutfağında, Alanya Huzurevi sakinleri ve çocuk evinde kalan çocuklar, HEP eğitmenleri öncülüğünde çikolata yaptı. Hazırlanan çikolatayı kalıplara dökerek soğutan katılımcılar, son olarak şehit ailelerine hediye etmek için paketledi.

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik çerçevesinde hazırladıkları etkinlikte şehit ailelerini ziyaret etme programı hazırladıklarını söyledi.

Bu kapsamda hazırladıkları proje ile HEP'de öğrenci ve hocalarla çocuk evinde kalan çocuklar ve huzurevi sakinlerine çikolata yapmanın tekniklerini öğrettiklerini kaydeden Çelik, "Büyük bir aile olduğumuzu göstermek adına çocuk evleri huzur evleri ve şehit aileleriyle bir dayanışma içerinde olduğumuzu göstermek istedik." dedi. 

Alanya HEP Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner ise Alanya Sosyal Hizmetler ile yürüttükleri etkinlikte çok güzel bir çikolata üretme deneyiminin yaşandığını kaydetti. Üniversite olarak bu tür sosyal etkinlikler açık olduklarını dile getiren Öner, "Alanya'nın sosyal hayatına katkı yapmak üniversitemizin en önemli fonksiyonlarından bir tanesi. 15 Temmuz'da sosyal hizmetler merkezinin getirdiği gençler ve yaşlılarla çikolata etkinliği yapıldı. Yapılan çikolatalar şehit ailelerine ziyarette hediye olarak verilecek. Bu tarz etkinlikler bizde devam edecek." diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinden Gevher Soygüder de 15 Temmuz programı çerçevesinde etkinliklere çikolata yaparak katılmış olduklarını ve bunun da kendileri mutlu ettiğini dile getirdi. Yaptıkları çikolataları şehit ailelerine ikram edeceklerini dile getiren Soygüder, "Onlara gitmek ile mutlu olacağız. Acılarını paylaşmış olacağız. İnşallah iyi olacak." diye konuştu.

Hazırlanan çikolatalar, daha sonra şehit ailelerine götürüldü. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Süngütepe üs bölgesinde 10 Kasım 2018 tarihindeki patlamada şehit düşen Topçu Er Yusuf Önder'in anne ve babası Sunay ve Sevcan Önder ise anlamlı bir günde anlamlı bir hediye aldıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir