Önemli Toplantı Gerçekleştirdiler

Önemli Toplantı Gerçekleştirdiler

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Yönetmeliği gereği büro tarafından yürütülen suç önleme faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla 24.09.2019 günü Alanya Kaymakamı Sayın Mustafa HARPUTLU'nun başkanlığı ve himayesinde ilçede bulunan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısını gerçekleştirdler.
    Alanya İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Alper AVCI  Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünün diğer birimlerinin 30.02.2019-24.09.2019 tarihleri arasındaki 6 ayda Suçla mücadele ve suç oluşmadan suç ve suçluya karşı vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları hakkında  katılımcılara bilgi verdiler.
 5 ilkokulu ziyaret ettiler 630 öğrenciye "AİLEMİN TRAFİK POLİSİYİM " projesi kapsamında eğitici filmler desteğiyle trafik eğitimi verildi
 6 Anaokulu ziyaret ettiler 580 öğrenciye çocuklar için özel olarak hazırlanan “POLİS NE YAPAR?” isimli çizgi film desteği ile polis mesleğini tanıtıldı
  Alanya Aile ve Sosyal Gelişim Derneğinin hazırladığı ve proje ortağı olarak katıldıkları “KENDİNE VE ALANYA'YA YAKIŞANI YAP” Projesi kapsamında ALTSO salonunda Sivil Toplum Kuruluşlarının, Lise Öğrencileri ve vatandaşların katılımı ile seminer verildi. Liseler arası ödüllü slogan yarışması düzenlendi trafik kuralları, trafikte saygı ve motosiklet kullanırken kask takmanın önemini içeren 23 adet kamu spotu formatında kısa eğitici videolar hazırlandı.
6 mahallede mahalle Muhtarları ve vatandaşlarımızın katılımı ile huzur toplantıları yapıldı.    Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğümün var olan facebook sayfasına ek olarak instagram sayfası' da hayata geçirldi. Bu sayfalar aracılığıyla bilinçlendirme çalışmaları için hazırlanan onlarca videoyu ve yüzlerce görseli son 6 ayda 1.567.000 vatandaşa ulaştı
 İlçe'de ikamet eden Gazi ve Şehit yakınlarını hiçbir zaman unutmayıp her fırsatta onları ziyaret edip Özel gün ve haftalarda veya bir sıkıntıları olduğunda mutlaka yanlarında oluyorlar
2019-2020 eğitim öğretim yılında 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanan  “AİLEMİN TRAFİK POLİSİYİM “ projesi ve “POLİS NE YAPAR” projesine ek olarak hazırlanan  “TRAFİKTE SAYGI HAYATA SAYGI” projesi ile birlikte toplamda 3 projeyle çalışmalar devam edecekler.
Suç önleme konusunda kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi ve koordinasyonun arttırılması ile ilgili kararların alındığı toplantıda, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri güvenlik konusunda isteklerini dile getirdiler.
    Toplantıya katılan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları suçla mücadele ve güvenli bir kent yaşamının oluşması için Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini açıkladılar.  "Bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz dediler "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.