'Bir türlü normalleşemiyoruz'

'Bir türlü normalleşemiyoruz'
Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanlığı bugün parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Saadet Partisi İlçe Başkanı Sarıca döviz kuru hakkında; “Vicdan sahiplerine soruyorum, bunun hesabını kim verecek” sorusunu yöneltti.

 Her zaman olduğu gibi yine çok sıkıntılı bir haftayı geçiriyoruz sözleri ile açıklamasına başlayan Saadet Partisi Alanya İlçe Bşkanı Hüseyin Sarıca,  “Bir türlü normalleşemiyoruz. Arzu ederiz ki sürekli Alanya gündeminden bahsedelim .Yerel sorunları konuşalım .daha güzel bir Alanya da nasıl yaşayabiliriz onu konuşalım isteriz ancak gel gör ki genel sorunlar  sürekli bizleri  maddi ve manevi sıkıntıya soktuğu için yine  Türkiye gündemini değerlendirmek zorunda kalıyoruz” dedi.
“DÖVİZ FIRLAMASIYLA FAKİRLİK BİR GECEDE TAVAN YAPTI”
Açıklamasına “Türkiyemiz  bir yandan bir yana savrulmaya devam ediyor. Ne yazık ki şu anda  bir moratoryumla karşı karşıyayız. Yabancı bir kelime ama herkesin aşina olduğu bir kelime Türkiye artık yönetilemiyor adeta  savruluyor.Ekonomimizin bu kadar kırılgan olduğu bir dönemde Parti kapatma ,milletvekilliği düşürme ve merkez bankası başkanının değiştirilmesi  gibi atılan adımlar ekonomimizde adeta bir depreme vesile oluyor” sözleri ile devam eden Sarıca, döviz kuru içinse, “Döviz bir anda fırladı .Döviz fırlamasıyla fakirliğimiz bir gecede fırlama yaptı. Bizim şu an dış borcumuz 435 milyar dolar  dövizdeki bir kuruş artışla  borcumuz 4 milyar lira artıyor.peki bir liralık artış olursa ne oluyor  tam 435 milyar liralık bir yük biniyor ülkemizin sırtına. Konunun ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için bu rakamları veriyoruz. Dolar bir gecede fırlıyor, normalde bir günde 150 milyon dolar olan döviz alımı cuma günü  450 milyon dolara çıkıyor. Böyle bir iddia var  eğer bu iddia gerçekse bununda mutlaka açığa çıkarılması lazım. Birileri bu kargaşalı durumda  bir gecede  akıl almaz bir servete ulaşıyor. Kim bu dalgalanmalardan istifade ediyorsa bunun mutlaka ortaya çıkarılması lazım. Vicdan sahiplerine sormak durumundayım bunun hesabını kim verecek” dedi. 
“GELİŞMİŞ ÜLKEDE BU KADAR FAİZ YOK”
“İşin garibi hükumette  hesap verecek birilerini arıyor kadroların değişmesiyle sorunlar çözülmüyor” ifadelerini kullanan Sarıca, “Daha önce merkez bankası başkanını ne için değiştirdin faizleri düşürmüyorsun diye yerine bir başkası geldi faizleri indirdi. Şimdi ne oldu %15 %17 %19  oldu dünyada  birkaç tane ülke var yüksek faizle bizimle yarışan .. Hiçbir gelişmiş ülkede böyle yüksek bir faiz yok .AB ülkelerinde  faizler 0 larda ..Bu faizlerin %19 olması ekonomide başarısızlığın en açık göstergesidir. Bununla ne yatırım yapılır ne de iş görülür.Bu tefecilik gibidir parası olan kazanır  götürüyor merkez bankasına yatırıyor %19 faiz alıyor. Çalışsa o kadar parayı kazanamaz. Alanya'dan bir başka örnek vermek istiyorum:  İki tane tanıdığım arkadaş birisi 2 yıl öncesi  falanca bankadan 200 bin lira kredi çekiyor 10 yıllığına  aylık 3000 lira ödüyor toplamda 360 bin lira para ödüyor diğer  bir arkadaşım geçenlerde 250 bin lira kredi çekiyor  10 yıllığına  ayda 4800 lira ödüyor toplamda 10 yıl sonra 570 bin lira para ödemiş olacak soygunun büyüklüğünü görebiliyormusunuz.  Elbette biz faizli kredi ile para çekilmesini doğru bulmuyoruz.  Oysa  faizler sıfır olsa bu kadar büyük rakamlar ödenmeyecek. Onun için ekonomi de politikalarının değişmesine ihtiyaç var. İktidara buradan sesleniyoruz. Üretimi ajandanızın  başına koyun. Türkiyede işsizlik proplemini ancak böyle çözersiniz. Geçim sıkıntısını ancak böyle ortadan kaldırırsınız.ülkeyi ancak üretimi arttırarak  zenginleştirirsiniz. Güçlü bir ülke haline getirebilirsiniz. Başka  türlü çözmek mümkün değil.kadroların değişmesi yetmiyor.Türkiyenin ayağa kalkmasında  4 tane temel konu var birincisi arkadaş birbirimize küfür ederek konuşmayacağız,hakaret ederek  birbirimizi aşağılayarak konuşmayacağız.İkincisi fikir ve düşünce hürriyetine imkan tanıyalım. Üçüncüsü işi ehline vereceğiz ,işi ehli,ne vermeden çözemezsin . Dördüncüsü adalettir. İnsanlar düşüncelerini,fikirlerini beyan ederken  suçlanmayla karşı karşıya kalmamalı,fikir ve düşüncelerinden dolayı mahkum edilmemelidir. Bu dört konu bir toplumda sağlıklı yönetimin olmazsa olmazıdır”.
“GÜVEN VE İSTİKRAR KAYBOLDU”                                                               
Tek adam sistemine geçildiği günden bu yana Türkiye’de sadece Türk Lirası erimiyor. Umutlar eriyor, geleceğimiz eriyor, gençlerimizin azmi eriyor, kısacası Türkiye eriyor diyen Saadet Partisi İlçe Başkanı, “Artık Türkiye’nin bu zihniyetle ve anlayışla yönetilmesinin mümkün olmadığı, iktidarın ise son demine geldiği net bir şekilde görülmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.