Alanya'da "Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışması başladı

Alanya'da "Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışması başladı
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “sıfır atık mutfakta başlar” yarışması başladı. Hane halkının katılımı ile sıfır atık projesindeki rolü ve öneminin anlaşılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen yarışma 15 Aralık’ta sona erecek..

Alanya Belediyesi hane halkının da katılımıyla vatandaşların sıfır atık projesindeki rolü ile sıfır atık projesini yaygınlaştırmak, toplumun çevre bilincini ve sorumluluğunu arttırmak, bu alanda farkındalığın yükselmesini sağlamak, atık geri dönüşümünün daha etkin ve verimli yürütülerek atık miktarının azaltılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışması başladı.

ADEM DEMİR: “SİZLERİ ALANYA FARKINDALIĞI YARATMAYA DAVET EDİYORUM”

Anlamlı yarışma için bilgi veren Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Herkesin katılabileceği bu yarışmada ATIKLARINIZ EVLERDEN ALINIYOR ve miktarı önemli değil. Atık miktarı tabiki önemli ama benim atığım az diye düşünmeyin. Bu bir farkındalık yarışması ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek o kadar anlamlı hale gelecektir. 222 adet ödüllü Sıfır Atık Mutfakta Başlar Yarışması için sizlerden destek bekliyorum. Bu anlamlı yarışmaya çevreniz ile birlikte destek vererek bir Alanya farkındalığı yaratmaya davet ediyorum. Haydi sende sıfır atıkla geri dönüştür geleceği değiştir. Katkılarınız için teşekkür ederim.”

HER HANEDEN 1 KİŞİ KATILABİLECEK

Alanya Belediyesi’nin farkındalık amacıyla düzenlediği yarışmada katılım koşulları da açıklandı. Yapılan açıklamada yarışma koşulları şu şekilde belirtildi;

Alanya sınırlarında ikamet etmek gereklidir.

Her haneden 1 kişi yarışmaya katılabilir.

Belediye Temizlik Personelinin ve Geri Dönüşüm Firma Personelleri ve aileleri yarışmaya katılamaz.

Hanelerde oluşan ambalaj atıkları temiz ve boş olarak yarışma için geçerli sayılacaktır. Ambalaj harici atıklar (organik atıklar ve sıvı içeren atıklar vb.) teslim alınmayacaktır.

Yarışma için belirlenen süre içerisinde aynı kişi birden fazla kez atık teslim edebilir.

Hanelerden oluşması muhtemel atıkların, hane halkının kullanımını aşacak miktarda olması durumunda komisyon tarafından değerlendirilecektir.

Atıklar teslim edilirken görüntüler kayıt altına alınacaktır.

YARIŞMANIN KAZANANINI JÜRİ BELİRLEYECEK

1 ay boyunca sürecek olan Sıfır Atık Mutfakta Başlar Yarışması’nın kazananını ise jüri üyeleri belirleyecek. 11 Ocak 2023 tarihinde Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreniyle dereceye girenler ödüllerini alacak. Jüri atık miktarlarını ağırlık birimi olarak değerlendirecek.

222 KİŞİYE ÖDÜL

Yarışma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte komisyonca belirlenen en çok atık teslim eden yarışmacılardan sıralamaya giren ilk 22 kişiye elektronik küçük ev aletleri, ilk 200 kişiye ise temizlik seti hediyeleri (200 kişiye mutfak ve çamaşır malzeme seti) verilecek.

Başvurularınız için : 05368625333 4448207

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir