Emeklilerin refah payı zammı umudu, Refah payı zammı yapılacak mı?

Emeklilerin refah payı zammı umudu, Refah payı zammı yapılacak mı?
Özellikle son dönemde emeklilikte yaşa takılanlar yasasıyla beraber çıkan kanunla sayıları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan emeklilerimiz için zam dönemi başladı. Peki 2024 yılı Temmuz ayında emeklilerimiz%20 zam oranının yanında bir de refah payı kapsamında zam alacaklar mı?

Emeklilere her yıl ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranında zam yapılmaktadır. Ancak bu oran bir de söz konusu zam oranın yanına refah Payı eklenerek şekillendirilmekteydi. Kamudaki sıkı tasarruf tedbirleri sebebiyle söz konusu refah payı zammı konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı temkinli yaklaşmaktadır. Söz konusu durum memur ve memur emeklileri için de geçerlidir.

Şu anda yapılan hesaplamaya göre memurlara %20 oranında zam alacaklardır. Ancak yapılan hesap yapılan hesaplamalar neticesinde Mevcut durumda %25 tutarında zamdan başka zam yapılmayacaktır. Bu durumda da en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacaktır.

Söz konusu zamlarla ilgili son söz bayramdan sonra açıklanacak olan emekli ve memur maaşları zam oranı esnasında söylenecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER