Emeklilere Milli Gelir Zammı Müjdesi: GSYH Artışıyla Maaşlara Ek Zam

Emeklilere Milli Gelir Zammı Müjdesi: GSYH Artışıyla Maaşlara Ek Zam
Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) artışı, emekliler için sevindirici bir gelişmeyi beraberinde getiriyor. Milli gelir zammı adı altında, emekli vatandaşların maaşlarında yapılacak ilave artış, maaşların GSYH'ye göre yeniden hesaplanmasını sağlayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) gelişme hızını açıkladı. GSYH'de yaşanan artış, emeklilere, milli gelir zammı yolunu açtı. Peki, milli gelir zammı nedir, kimler alabilir? İşte, milli gelir zammına dair tüm detaylar...

MİLLİ GELİR ZAMMI NEDİR?

Milli gelir zammı; gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranı ile paralel olarak emekli vatandaşlara yapılan zam anlamına gelir. 2023 yılı için tahmin edilen GSYH büyüme oranı yüzde 4,4 oranında idi ancak açıklanan rakam yüzde 4,5 oldu.

Şimdi, bu yıl emekli olan vatadaşlara aradaki farktan dolayı milli gelir zammı yapılacak.

MİLLİ GELİR ZAMMI NE KADAR, KİMLER ALABİLİR?

Bu yıl emekli olanların aylıkları yeniden hesaplanacak. Yeni hesaplama sonunda bu yıl emekli olanların aylıklarında yüzde 0,8 ile yüzde 1,35 arasında değişen oranlarda artış olacak.

MİLLİ GELİR ZAMMI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

2024 Ocak'tan sonra emekli olan vatandaşların maaşlarına milli gelir zam farkı Nisan ayından itibaren yatmaya başlayacak. Bu aydan itibaren yeni tutar üzerinden aylık ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir