E-Tapu platformu koronavirüs nedeniyle tercih sebebi oldu

E-Tapu platformu koronavirüs nedeniyle tercih sebebi oldu
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen e-tapu platformu gün geçtikçe hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Dijital hayata çok önce giren e-tapu platformu Koronavirüs nedeniyle tercih sebebi oldu.

Tapu ve kadastro müdürlüklerine, başvuruların elektronik ortamda yapılmaya başlaması nedeniyle vatandaşları bilgilendirmek ve en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla, Antalya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen ile Alanya Tapu Müdürü Fikret Ayman tarafından Web-Tapu Sistemi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen tarafından yapılan açıklamada, "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından COVID-19 tedbirleri kapsamında 18.03.2020 tarihi itibariyle Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine randevusuz, manuel olarak yapılan başvurular kabul edilmemiş ve uygulama daha aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır” denildi. Tapu maliki, tapu müdürlüğüne gitmeden 46 adet tapu işlemi için elektronik ortamda başvurusunu yapabilir ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebilecek. Tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini sistemde görebilecekken, elektronik ortamda gerekli ödemeler yapılarak resmi geçerliliği bulunan güncel tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örneği alınabilecek.

E-DEVLET ŞİFRESİ EDİNİLMESİ GEREKİYOR
Online başvurusu alınan işlem sahipleri Tapu Müdürlüklerindeki bekleme salonlarında randevu saatinde kabul edilecek. Sistemi kullanacak olan kullanıcının e-devlet şifresini edinmiş olması gerekmektedir. Vatandaşlar e-devlet şifresini nasıl alınacağına ilişkin bilgilendirmeye ana sayfada bulunan “HABERLER” bölümünden erişim sağlanabiliyor. Sisteme “www.tkgm.gov.tr” adresi üzerinden “web tapu işlemleri” sekmesi kullanarak ya da internet tarayıcısına “https://webtapu.tkgm.gov.tr” adresi yazılarak giriş yapılabileceğini açıklayan Seymen, “Yabancı uyruklu talep sahiplerinin her türlü mevzuat ve vatandaşla ilişkin talepleri “www.yourkeyturkey.gov.tr” üzerinden karşılanacağını ifade etti. Alanya’da sisteme üzerinden başvurusu sayısı ise 620 kişiye ulaşmış durumda.