Dünyanın en büyük deniz üstü AQUA parkı projesi Alanya'da

Dünyanın en büyük deniz üstü AQUA parkı projesi Alanya'da
Dünyanın en büyük deniz üstü aqua parkı projesi AQUA Sport Park için çalışmalar başladı. Proje içinde % 10'u engelli ve muhtaç ailelere yardım olarak verileceği belirtildi.

Türkiye’de ve Dünya’da ilk defa yapılacak olan deniz üstü aqua park tam 2000 kişi kapasitesi ile hizmet verecek. İçinde tüm su sporlarının bulunacağı aqua park 7 den 70 e herkesin eğlenebilecek. Alanya Yat Limanı’nda yapılacak bu dev proje içinde bir çok etkinlik ve eğlenceli aktiviteler barındıracak. Her yaşa uygun ayrı oyun ve eğlence parkurlarının olacağı bu dev alanda sık sık ödüllü yarışmalar da düzenleneceği belirtildi.

Minimum 30 can kurtaranın görev yapacağı Aqua Sport Park’ta tam teçhizatlı bir sağlık ekibi bulunacak. Her türlü tedbirin alınacağı bu parkta elde edilen gelirlerin %10 ‘u ise engelli ve muhtaç ailelere yardım olarak verilecek %5 lik kısmı ise Alanya Spor’ a destek olmak için bağış yapılacak. Bir eğlence projesi olmakla beraber sosyal bir proje olarak da faaliyet gösterecek Aqua Sport Park eğlence tutkunlarının ve çocuklar için ayrı bir alan olacağı gibi kolaydan zora, acemiden profesyonele kısacası herkese hitap eden bir alan tasarlanmış durumda. Animasyon ve tiyatrolar , dalış ve daha bir çok su sporunu içinde barındıracak bu eğlence parkının en kısa zamanda sevenleri ile buluşması bekleniyor.
Alanya turizmi için çok büyük bir yatırım olarak görülen bu büyük projenin Dünya ‘da da ses getirmesi bekleniyor. Proje yatırımcılara da kapılarını açmış durumda. Alanya’nın bölgesel turizmini arttıracak bu dev proje için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

BU PROJENİN SAHİBİ ALMAN
Michael  Wenzel 55 yaşında Alman Vatandaşı. Tekstil mühendisi ve Ekonomist olan Michael Wenzel Bu büyük projenin fikir sahibi ve mimarı. Aynı zamanda su sporları eğitmeni ve profesyonel dalış hocası olan Michael  Wenzel şimdiye kadar yapmış olduğu projelerin en büyüğü ile Alanya'da . Michael su sporları üzerine çalışmaları ile uzun yıllardır devam eden Michael 30 yıldır düzenli olarak Ülkemizi ve Alanya’yı ziyaret ediyor ve son 5 yıldır Alanya’da ikamet ediyor. Bu projenin çok büyük ses getireceğini söyleyen Michael Wenzel  aynı zamanda şunları da söyledi:
 "Aqua Sport Park her yaştan insanın gelip eğleneceği devasa bir alan olacak. Turizme yapacağı katkının boyutundan ziyade Alanya’nın böyle bir eğlence alanına ihtiyacı vardı. Dünya çapında ses getirecek bu projeyi herkes konuşacak ” açıklamasında bulundu

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir