Dışişleri Bakanlığı Duyurdu! Personel Alımı Yapılacak

Dışişleri Bakanlığı Duyurdu! Personel Alımı Yapılacak
Dışişleri Bakanlığı duyurdu. Personel alımı yapılacak. Adayların sağlamaları gereken bazı başvuru şartları bulunuyor. Başvurular ne zaman başlayacak? Kaç personel, hangi kadrolarda işe alınacak? Nasıl başvuru yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı duyurdu! 170 personel alımı yapılacak. Alımlar Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu için olacak. Atamanın yapılacağı kadrolu personel sayısı 170 ile sınırlı.

Giriş için yapılacak olan sınavı kazanan adayların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak yapılacak. Buna göre, Genel İdare Hizmetleri sınıfından, 7. ve 9. derece kadrolara atanabilecekler.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan 170 personel alımı için başvuru şartları bulunuyor. Adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan şartları taşımakla yükümlüler.

Yapılacak sınava başvuruda bulunmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunduğunu teyit eden T.C. kimlik kartı numarası gerekiyor. Aynı zamanda adayların 1 Ocak 1989 tarihinden sonra doğmuş olmaları gerekiyor.

Adayların başvuru yapacakları kadrolar için sahip olmaları gereken eğitim düzeyleri ve dahil olmuş oldukları sınav puanları önem arz ediyor.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu personel alımı için yapılacak giriş sınavına başvurular, 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü 09.00'da başlayacak.

Başvuru süreci 14 Haziran 2024 Cuma günü 18.00'da sona erecek. Başvurular e-Devlet üzerinden, Dışişleri Bakanlığı Kamu İşe Alımı ya da Kariyer Kapısı adresleri üzerinden online olarak yapılacak.