Demir: 'Esnafa kira yardımı yapılmalı'

Demir: 'Esnafa kira yardımı yapılmalı'
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, koronavirüsten ertelenen esnafın borçlarının ertelenmesini ve onlara kira yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Nuri Demir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Esnaf ve sanatkarlarımızın vergi ve SGK (Bağkur-Ssk) prim ödemelerine indirim yapılmalı ya da ertelenmeli. Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve diğer bildirimlerin verilme süresi uzatılmalı. Virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkıp insanlar işe ve okula dönene kadar elektrik, su, doğal gaz dahil olmak üzere tüm mali yükler ertelenmeli. İş yeri kira olan esnafa kira yardımı yapılmalı ya da yılsonuna kadar ertelenmeli. Kira fiyatlarında artışa gidilmemeli. Bunlarla birlikte esnaf ve sanatkarlarımıza en az 6 ay geri ödemesiz faizsiz kredi verilmeli.”

“BORCU OLAN ESNAF İLAÇ ALAMIYOR”
Dezenfektan, eldiven, maske gibi malzemeleri devletin esnafa dağıtması gerektiğini ifade eden Demir, “Esnaf da kendi işyerlerini dezenfekte edebilsin. Ayrıca prim borcundan dolayı ilaç desteği alamayan esnafa ilaç yardımı yapılmalı. İki aydan fazla prim borcu olan esnafımız muayene olup ilaç alamıyor. Prim borcu olan esnafımızın ve ailesinin en azından yıl sonuna kadar ilaç alabilmesinin önü açılmalı” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir