Cevdet Yılmaz Emekliye seyyanen zam hakkında açıklamalarda bulundu!

Cevdet Yılmaz Emekliye seyyanen zam hakkında açıklamalarda bulundu!
Emeklilerin merakla beklediği seyyanen zam konusuna dair Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli açıklamalar geldi.

Yılmaz, emekli maaşlarına yılbaşında yapılan yüzde 50 artışın sadece ilk 6 ayı kapsadığını belirterek, ikinci 6 ay için de artış olacağını fakat seyyanen zam yapılmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı "İş Gücü İstatistikleri 2023" verilerini değerlendirdi. Emeklilerle ilgili de açıklama yapan Yılmaz, emekli maaşına yapılan yüzde 50 artışın ilk 6 ay için olduğunu belirterek, ikinci 6 ayda da emekli maaşlılarına artış yapılacağını söyledi. Yılmaz'ın açıklamaları emeklilere seyyanen zam kapısını da kapattı.

Türkiye'nin geçen yıl büyüme ve istihdam konusunda güçlü bir performans gösterdiğini söyleyen Yılmaz istihdam dostu politikalar izlemeyi sürdüreceklerini ifade etti. Yılmaz, vergide sadeleştirme yapacaklarını, kayıt dışıyla mücadeleyi ve vergi tahsilatını artıracaklarını belirterek, vergi gelirlerinin artacağını da vurguladı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de emekliye seyyanen zam tartışmalarıyla ilgili dün yaptığı açıklamada "Bu konuyla ilgili şu anda herhangi bir çalışmamız yok" ifadelerini kullanmıştı.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Şubat 2024 tarihi itibariyle aldığı kararla en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Yüzde 33'lük en düşük maaş artışı sonrasında kök maaşlarda da yüzde 49.28 oranında artış yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir