Çavuşoğlu ve Ersoy birlikte Rusya’ya gidecek

Çavuşoğlu ve Ersoy birlikte Rusya’ya gidecek
Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları kapatmasının ardından konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Rusya’ya gideceklerini açıkladı.

Bir televizyon programına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, soruları cevapladı. Rusya’nın Türkiye’ye dönük uçuş kısıtlaması ile ilgili soruya yanıt veren Çavuşoğlu, bu kararın siyasi olmadığı söyledi. Çavuşoğlu, ‘’Rusya, Türkiye'deki sayıların yükselmesinden dolayı Türkiye'ye uçuş konusunda kısıtlama uyguladı. THY de uçuşları durdurdu. Bunun sebebi Türkiye'de Covid-19 sayılarının artması. Bizde de rakamlar yükseldi. İlave tedbir kararı aldık. Antalya başta olmak üzere vatandaşlarımızın bu kısıtlamalara uyması gerekiyor. Alınan kararlara gönüllü bir şekilde uyması gerekiyor. Bu mücadeleyi göstermezsek başta turizm olmak üzere olumsuz yansımalarını görüyoruz” dedi.

“ŞU ANDAKİ RAKAMLARLA İKNA ETMEMİZ ÇOK KOLAY OLMAZ”
Kurallara uyulmadığını Antalya’da da gördüğünü belirten Çavuşoğlu, ‘’Rakamlar düştükten sonra geçen sene Almanya ile yaptığımız iş birliği modelini Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte Rusya'ya gidip anlatacağız. Rusya'dan bir heyet geliyor, uygulamaları görecekler. Ama tabii rakamların düşmesiyle gidebiliriz. Şu andaki rakamlarla ikna etmemiz çok kolay olmaz. Rakamların biraz düşmesiyle Rusya'nın bunu gözden geçireceğine inanıyoruz. Bizim güvenli turizm konsepti herkes için örnek oldu. Rusya ile beraber bu uygulamayı hayata geçirebiliriz. Bizlerin görevi de Putin'in dediği gibi güvenli şekilde turizmin önünü açmak. Rakamlar düştükten sonra bu adımları atacağız’’ diye konuştu.