Çalışmayan Çocukları Olan Ailelere 8,750 TL'ye Kadar Sosyal Yardım

Çalışmayan Çocukları Olan Ailelere 8,750 TL'ye Kadar Sosyal Yardım
2024 Sosyal Yardım düzenlemesi kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çalışmayan çocuğu olan ailelere yönelik sosyal yardım miktarlarında önemli artışlar yapılmasını onayladı.

Bu yeni düzenleme ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamında ailelere sağlanacak yardım miktarları, çocuk başına ortalama 3.571 TL'den 5.330 TL'ye, koruyucu ailelere yapılan ödemeler ise 5.705 TL'den 8.895 TL'ye yükseltildi.

TBMM'den geçen yeni sosyal yardım düzenlemesi, ekonomik zorluklar içindeki aileler için umut ışığı oldu. 2024 Sosyal Yardım Zamları ile birlikte, ekonomik yetersizlikler nedeniyle çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler için sunulan Sosyal Ekonomik Destek (SED) miktarları önemli oranda artırıldı.

6464.jpg

Ekonomik Desteklerde Önemli Artış

Yapılan bu yeni düzenlemeyle, SED hizmeti kapsamında çocuk başına sağlanan ekonomik destek miktarı ortalama 3.571 TL'den 5.330 TL'ye yükseltilirken, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan aylık ödemelerin ortalaması da 5.705 TL'den 8.895 TL'ye çıkarıldı. Bu artışlar, ailelerin ve özellikle çocukların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

SED Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilecek SED başvuruları için vatandaşların öncelikle E Devlet sistemine giriş yapmaları, ardından "Merhaba" yazan yere "SED" yazarak yeni başvuru ekranından başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

1-2-cocugu-olanlara-onay-verildi-ptt-3614-tl-6505-tl-nakit-destek-verecek-1200-221047.webp​​​​​​​

Kimler Yararlanabilir?

  • Sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve ailesi yanına verilebilecek çocuklar,
  • Ekonomik yoksunluk nedeniyle korunmaya muhtaç durumda olan çocuklar,
  • Bakım tedbir kararı alınmış ve sınırları aşan gençler,
  • Olağanüstü durumlar sonucu temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelerin çocukları, bu destekten yararlanabilecek.

Bu önemli sosyal yardım düzenlemesi, ekonomik olarak zorluk çeken ailelerin yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı sağlayacak önemli bir adımdır. Talepler, ilgili yönetmelik kapsamında değerlendirilecek ve uygun görülenler bu destekten yararlanabilecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir