Belediye, tasarruflu ihalelere devam ediyor

Belediye, tasarruflu ihalelere devam ediyor
Alanya Belediyesi, bünyesinde mevsimlik olarak ihtiyaç duyulan araçları satın almak yerine kiralayarak tasarruf sağlamaya devam ediyor. Belediye, 2021 yılı içinde kullanılacak çeşitli türlerde kiralayacağı araç sayısını 93’e çıkardı.

Alanya Belediyesi, 2021 yılında kullanılmak üzere araç kiralama ihale ilanları yayınlamayı sürdürüyor. Şantiyeler için 2 adet TIR, paletli dozer ve yükleyici ihalesini 10 Kasım Salı günü gerçekleştiren belediye çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere farklı türlerde kiralanacak 60 adet aracın ihalesi ise 1 Aralık Salı günü, şantiyede kullanılmak üzere 5 Adet kazıcı yükleyici, 3 adet paletli ekskavatör, 1 adet silindir kiralama ihalesini de 2 Aralık Çarşamba günü Oba Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

3 YENİ İHALE DUYURULDU

Belediye, yayınladığı 3 yeni ilanla 2021 yılı içerisinde kullanılacak çeşitli türlerde 20 adet daha araç kiralamak için ihale yapılacağını duyurdu. Belediye şantiyelerinde kullanılmak üzere 10 adet kamyon kiralanması için 14 Aralık’ta ihale gerçekleştirecek. Yine aynı müdürlük tarafından 6 adet arazöz kiralanması için 15 Aralık’ta ihale yapılacak. Ayrıca belediyenin merkez şantiyelerinde kullanılmak üzere 4 adet kamyon kiralanması için 8 Aralık’ta ihale yapılacak. Açık ihale usulü ile yapılacak ihaleler Oba Ek Hizmet Binası’nda saat 10.00’da gerçekleştirilecek. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterleri tamamlayan taliplilerin tekliflerini ihale tarih ve saatine kadar ihalenin yapılacağı adrese teslim etmeleri veya aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla göndermeleri istendi.

KİRALAYARAK TASARRUF

Alanya Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısı’nda 2021 yılı tahmini gelir gider bütçesi 509 milyon TL olarak oybirliği ile kabul edilmiş, bu bütçeden yatırıma ayrılan 169 milyon TL’nin 23 milyon 452 bin TL’si araç kiralamalarına ayrılmıştı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yılın belli dönemlerinde ihtiyaç duyurulan araçları satın almak yerine kiralayarak tasarruf sağladıklarını açıklamıştı. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisinde onaylanan 509 milyon TL’lik bütçe Antalya ilçeleri arasında en büyük bütçe oldu. –