Beklenen An Geldi Ve Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Başvuruları Başladı Mı?

Beklenen An Geldi Ve Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Başvuruları Başladı Mı?
Sağlık sektöründeki personel ihtiyacını karşılamak ve daha verimli, etkin hizmet sunabilmek için atılan adım kapsamında, Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi gazete'de yayınlanan kararın ardından Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları başladı mı? Sağlık Bakanlığı, sağlık sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı dolayısı ile harekete geçerek, konuya yönelik çözümü personel alımında buldu. Peki başvurular ne zaman başlayacak? Hangi kadrolara alım yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Başvuruları Başladı Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayınlanan Resmi Gazete'deki karar kapsamında, Türkiye'nin farklı illerinde, sağlık alanında farklı hizmetleri bulunan sağlık kurumlarında 36 bin kontenjan açıldı. Kadrolar da farklı şekillerde belirlendi: Hemşire, ebe, diyetisyen, tabip, uzman tabip, sağlık memuru ve sağlık teknikeri gibi alanlara yapılacak olan personel alımı başvuruları Sağlık Bakanlığı tarafından alınmaya başlandı mı?

Sağlık alanındaki personel ihtiyacını karşılamak, sağlık alanında etkin ve verimli hizmet sunmak için atılan bu adıma yönelik olarak başvurular henüz alınmaya başlanmadı. Ne zaman alınacağına dair resmi bir açıklama da yapılmadı. Adaylar sabırsızlıkla, muhtemelen ÖSYM üzerinden açılacak olan başvuru ekranını bekliyor.