Başkan Yücel’den Rantçılara Çok Sert Tepki!

Başkan Yücel’den Rantçılara Çok Sert Tepki!
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, okul ve kamu arazilerindeki hisseler için dava açarak para kazanmaya çalışanlara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda KOP ve DOP arazileri üzerinden rant sağlamaya çalışanları eleştiren Başkan Yücel, aynı konuyu tekrar gündeme getirdi. Karne töreni öncesinde Aşağıoba Hasan Atıcı İlkokulu'nda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Yücel, geçtiğimiz aylarda avukatlara vekalet vererek Alanya’daki Kamu Ortaklık Payı (KOP) ve Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) arazileri üzerinden rant sağlanmaya çalışılması konusunu tekrar gündeme getirdi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın da bulunduğu toplantıda konuşan Yücel, “Önceden çeşmeler, yollar, han, hamamlar yaptıran bir yapıydık. Maalesef öyle bir topluma doğru gidiyoruz ki artık okul alanında bir, beş metrekare yerimiz varsa onu bile satıp devletten para toplamaya çalışan bir hale geldik. Eğitimin, bizim ahlaki değerlerimizin ne kadar önemli olduğunu söylemek için söylüyorum. Buna da yön verecek olan öğretmenlerimiz. 0.17 metrekare okul alanında bulunan yer için avukata vekalet verip de buradan medet umuyorsak söyleyecek başka bir şeyim yok.Bu şartlarda milletimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu pandemi ortamında sizlerin vermiş olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Her zaman için emrinize amadeyiz. Üzerime düşen ne varsa yapmak isterim” dedi.  

“BUNLAR HAYIRSEVER BAŞKENTİNE YAKIŞMIYOR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da, “Zamanında 3-4 kişi bir araziye okul yapılması için veriyor. Araziye okul yapılıyor ama şu anda torunlar o araziyi istiyor. Arazi bölüne bölüne artık 0.17 metrekareye kadar haklar kalmış. Bazı avukatlar vekalet parasını bile cebinden ödeyip siz evinizde oturun, hiçbir şeye karışmayın. Biz bu parayı alacağız. Yüzde 30’unu yeter ki bize verin diyor. Şu an okul arazilerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının arazilerinin peşine düşen avukatlar var. Bu da bizi üzüyor, rencide ediyor. Çünkü biz Alanya için hayırsever başkentidir diyorduk. Bu davranışlar hayırsever başkentine yakışmıyor. Başkan Yücel’in bu anlamda serzenişene, üzüntüsünü ben de hak veriyorum, destekliyorum” diye konuştu.  

“AŞILAMADA YÜZDE 98’E ULAŞTIK”

Pandemi nedeniyle okulların kapanıp kapanmayacağı endişesi yaşandığını dile getiren Yılmaz, “Kapandık mı kapanacağız mı? Olacak mı olmayacak mı derken dönem sonu geldi. Dönem başında kapanmayacağız demiştik. Milli Eğitim Bakanı’nın bu konuda bir dirayeti vardı. Çünkü sebep biz değiliz diyorduk. Gördüğünüz gibi kapanmadık. İkinci dönem de okulların kapanacağını düşünmüyorum. Tedbirleri de elden bırakmamamız lazım. Aşılama konusunda yüzde 97-98’lere ulaştık ama aramızda ikinci aşılarını yaptırmayanlar var. Üçüncü ve dördüncü aşıları gelenler de yaptırsın. Yeter ki okulların kapanmasının sebebi öğretmenler olmasın” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir