Başkan Yücel, yeni projeyi mecliste açıkladı

Başkan Yücel, yeni projeyi mecliste açıkladı
2022 yılının son meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Yücel, üreten belediyecilik anlayışı ile yeni projeler üretmeye devam ettiklerini belirterek ‘Dijital İmar Yönetim Sistemi’ projesini hayata geçireceklerini açıkladı. İmar Müdürü Uysal, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Alanya Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise MHP Grubu’ndan Kerim Ertekin, Adem Er, Kerim Aydoğan; AK Parti Grubu’ndan Arif Tok; İYİ Parti Grubu’ndan Hacı Mevlüt Zavlak ile Halit Öztürk mazeret bildirerek katılmadılar.  

Mecliste grup sözcülerinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkan Yücel, İstanbul’da gerçekleştirilen EYAF Engelsiz Yaşam Fuarı’ndaki faaliyetleri ve izlenimlerini aktararak, bu yıl 17-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek ‘Yeni Yıl Pazarı’na herkesi organizasyona davet etti. Oba’da yapımı tamamlanan Rüya İpekten-Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi’nin dün itibariyle eğitime başladığını ve kreşin yüzde 50’sini kamuda çalışan annelere ayırdıklarını belirten Yücel, doğu bölgesindeki çocuk akademisini de 2023 yılı ortalarında hizmete açacaklarını vurguladı. 

YÜCEL, YAPILAŞMANIN HIZINA DİKKAT ÇEKTİ 

Yücel, üreten belediyecilik anlayışı ile yeni projeler üretmeye devam ettiklerinin altını çizerek “Bu projelerden birisi de dijital imar projesi. Bu proje sayesinde vatandaşların aracılar olmaksızın Alanya Belediyesi’ne internet sitesinden doğrudan başvuru yapabilecek ve başvuru durumlarını takip edebilecek. Bu sayede zamandan ve maddi sarfiyattan tasarruf edecekler. Belediye olarak 2022 yılında bugüne kadar bin 684 adet yeni yapı ruhsatı verdik. Yenilenmeler ve tadilatlar bunun dışında. Bu da yaklaşık 9 milyon 352 bin adet ve 291 metrekare proje çıktısı demek. Dijital imar sayesinde vatandaşın cebinden ve Hazine’den para götüren bu harcamaları önüne geçeceğiz. Bizim 2015-1018 yılları arasında verdiğimiz ruhsat adet sayısından daha fazla yeni ruhsat vermiş oluyoruz. Bölgemizdeki yapılaşmanın ne kadar hızlandığını ve nereye gittiğinin farkında olalım diye bunu özellikle söylemek istedim” ifadelerini kullandı. 

İMAR MÜDÜRÜNDEN PROJE BRİFİNGİ 

Alanya Belediyesi İmar Müdürü Hüseyin Uysal, ‘Dijital İmar Yönetim Sistemi’ projesinin detaylarını şöyle aktardı: “1684 ruhsat 22 bin adet yeni meskene tekabül ediyor. 2014’ten bugüne kadar verilen iskanlara baktığınız zaman vatandaşın 38 bin 250 adet iken bu yıl içerisinde 22 bin 291 adet. Bu yaklaşık bu ayın sonunda 25 bini bulur. Dijital İmar Planı Yönetim Sistemi ile ilgili burada 2 kullanıcı var. İç ve dış kullanıcı. İç kullanıcı dediğimiz bu projeyi kontrol eden, ruhsat yazan ve diğer hususları gerçekleştiren arkadaşlarımızın eğitimleri tamamlandı. Şu an dış kullanıcı dediğimiz mühendis, mimar, yapı denetimler ve diğer müteahhitler de dahil olmak üzere onların eğitimlerin tamamlıyoruz. Çok kısa sürede aracılar olmaksızın başvurularını yapıp projelerin hangi aşamada olduğunu görebilecekler. Bu işlemlere de inşallah 2023 içerisinde geçmiş olacağız. Başvurularını yapabilirler. Dış kullanıcıların eğitimlerinin tamamlanmasından sonra direkt geçişimizi tamamlayacağız” Başkan Yücel de bölgede ilk olan projeden vatandaşın yararlanacağını söyledi. 

PROJEYE ÖDÜL 

Başkan Yücel, TURÇEV’in kasımda Manavgat’ta düzenlediği etkinlikte Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından ‘En İyi Çevre Etkinlikleri’ kapsamında Alanya Belediyesi’nin 2019’da hayata geçirdiği ‘Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi’nin ödüle layık görüldüğünü söyledi. 

BÜTÇENİN ASLAN PAYI 

2023 yılı için sevgi, barış ve kardeşlik temennisinde bulunan Yücel, vatandaşlara hizmet için durmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Yücel, “Büyükşehir’in kasım ayı devam meclisinde 1 milyar 775 milyon TL ile yine Antalya’nın en büyük bütçeli belediyesi olduk. Cumhuriyetin 100. yılı için hazırladığımız ve aslan payını yatırımlara hazırladığımız bütçemizde 2023’te da Alanya’ya birçok proje ve hizmeti kazandıracağız. Alanya’mız için durmadan, yorulmadan ve Alanya sevdamız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
Meclis gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir