BAŞKAN TOKLU ULUSLARARASI YÜZÜMÜZ OLAN DENİZLERİMİZ VE ÇEVREMİZİ KORUMALIYIZ!

BAŞKAN TOKLU ULUSLARARASI YÜZÜMÜZ OLAN DENİZLERİMİZ VE ÇEVREMİZİ KORUMALIYIZ!
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu yaptığı açıklamada, atıkların yarattığı çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekti.

Başkan Toklu;
''Dünya'mızın ve ülkemizin içinde bulunduğu pandemi süreci ile yüzeylerle temastan kaçınmak için plastik eldiven ve maske kullanımı da, koronavirüs ile hayatımıza giren "yeni normaller" arasında kaçınılmaz olmuştur. Ne yazık ki uzun bir süredir kullandığımız eldiven ve maske yeni tür bir kirliliğin başlangıcıdır. Çevre ve özellikle de denizler, zaten büyük bir plastik atık sorunuyla yüz yüzeyken, tek kullanımlık koruyucu ekipmanların sorunu ağırlaştırdığını görüyoruz. Bu koruyucu malzemelerin birçoğu geri dönüştürülemeyen ve doğada çözünemeyen materyallerden yapılıyor. Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren maske ve eldivenler ile önce sokaklarımız şimdi de denizlerimiz kirlenmeye başlamıştır. Kullan-at kültürü ile belirli bir süre kullanıldıktan sonra maske ve eldiveni yeniliyoruz. Atıkların doğru yönetilmemesinden dolayı bulaşın yayılma riski ve çevre sağlığı ciddi bir tehdit yaratmaktadır. 
Akdeniz’imiz nadir deniz canlı türlerinin biyoçeşitlilik merkezidir. Bugün Akdeniz, aşırı avlanma ve kıyı gelişiminden kirliliğe, deniz trafiğinden iklim değişikliğine birçok noktada tehlike altındadır. Atık yönetimindeki önceliğimiz halk ve çevre sağlığı olmalıdır. Üretim ve tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek ihtiyaca göre üretim ve tüketim süreçlerinin başlatılması gerekmektedir. Alanya'mız ve Akdeniz'imizin eşsiz deniz yaşamını, çevremizi ve doğamızı korumalıyız. Milyonlarca turistin ağırlandığı Alanya'mızın uluslararası yüzü olan deniz, kum, güneş ve tarihimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere emanet etmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Duyarlı yaklaşımları için tüm halkımıza teşekkür ederim'' ifadelerine yer verdi.