Başkan Şahin’in talebi karşılık buldu

Başkan Şahin’in talebi karşılık buldu
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Tam Kapanma Genelgesi’nin ardından esnafın taleplerini Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya telefonla aktardı.

Başkan Şahin’in ‘zincir marketlerin sadece gıda reyonları açık olmalı, diğer reyonlar kapansın’ talebi Antalya Valiliği tarafından uygun görüldü. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, esnafın sesi olmaya devam ediyor. Pandemi döneminde esnaflarla sürekli bir araya gelerek taleplerini alan Başkan Şahin, bu taleplerin gerek yerelde gerekse Ankara’da sürekli takipçisi oldu. 

Son açıklanan Tam Kapanma Genelgesi’ yle ilgili olarak da esnafların taleplerini alan ve dün bir de basın açıklaması yaparak kamuoyuna bu talepleri açıklayan Başkan Şahin, Antalya Valisi Ersin Yazacı’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek esnafın taleplerini aktardı ve destek istedi. 

ZİNCİR MARKERKETLER İLE İLGİLİ ÖNEMLİ MADDE

İçişleri Bakanlığı’nın Tam Kapanma Genelgesi’yle ilgili olarak Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında bugün toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ise önemli kararlar aldı. Kurul, ‘Zincir marketler sadece gıda reyonunu açacak’ maddesiyle Başkan Şahin’in de talebini gerçeğe dönüştürdü. 
Bugün açıklanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları’nda bu madde şu şekilde açıklandı: “Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10:00-17:00 saatleri arasında faaliyet gösterebilmelerine, vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilmelerine, aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcıların ve online sipariş firmalarının evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilmelerine,

Yukarıda belirtilen uygulamanın zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olmasına” 

ŞAHİN: “TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ”

Konuyu değerlendiren Başkan Şahin ise “Esnafımızın taleplerinin her zaman takipçisiyiz. Zincir marketlerle ilgili olarak alınan karardan memnuniyet duyduk. Çünkü daha önceki uygulamada haksızlık vardı. Bizim esnafımız butiğini, ayakkabıcısını kapatırken, zincir marketler bu satışları yapıyordu. Ama şimdi son kararla artık zincir marketlerde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde sadece gıda reyonunu açabilecek. Esnaflarımızın diğer taleplerinin de takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.