Başkan Şahin TRT Radyo'da gündemi değerlendirdi

Başkan Şahin TRT Radyo'da gündemi değerlendirdi
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin,  TRT Antalya Radyosu’nda “Akdeniz’in sesi” programında gündemi değerlendirdi.

Salgın ve normalleşme süreçlerindeki son durum, devam eden projeler ile Turizm, Tarım, İnşaat, Emlak ve Yükseköğrenim konularındaki gelişmeler ve yapılan çalışmaları anlatan ALTSO Başkanı, iş insanlarını da “Güvenli Kent, Sağlıklı Turizm” sloganı ile ön plana çıkan Alanya’ya yatırım yapmaya devam etti.

Sağlık alanında dünyaya örnek bir ülke olan Türkiye’nin başarısını anlatan Şahin, Alanya’nın da süreci en başarılı sürdüren kent olduğuna dikkat çekti. Bu başarıda Sağlık çalışanları ile birlikte en başta Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Emniyet Müdürü Alper Avcı ve Jandarma Komutanı Serkan Akbaba’ya teşekkür eden Şahin,  Vali Karaloğlu başkanlığında alınan tedbirlerin sayesinde Alanya’da hiçbir sorun yaşanmadığının altını çizdi.

Alanya’da yerleşik yaşayan yabancı ülke vatandaşları ile odaya kayıtlı yabancı sermayeli şirketler hakkında da bilgiler aktaran Şahin, “Görüldüğü gibi Alanya’mıza yabancı ülkelerden çok fazla teveccüh var. Bunun sebebi güvenli kent sağlıklı yaşamdır. 102 ülkeden 45.756 yabancının Alanya’dan mülk almış olması ve burada huzur içinde mutlu şekilde yaşamaları da bunun göstergesidir. Ayrıca Odamıza kayıtlı 1000'e ’akın yabancı sermayeli şirketin varlığı da Alanya’mızın yatırıma ve yaşamaya ne kadar müsait, tercih edilen bir kent olduğunu ortaya koymaktadır.” dedi.

Şahin canlı yayınlanan programda ayrıca yükseköğrenim konusunda oda olarak yaptıkları çalışmalara da dikkat çekti. Atıl vaziyetteki Konaklı kongre Merkezi’ni, Yabancı diller Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültesi dersliklerine dönüştüreceklerini söyleyen Şahin, tarım konusunda da iklim ve bereketli toprağın insanları son dönemlerde devletin de verdiği desteklerle örtü altı ve tropik meyva yetiştiriciliğine yönelttiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir