Bakanlık bayram öncesinde uyardı! Gıda fiyatları denetlenmeye başlandı

Bakanlık bayram öncesinde uyardı! Gıda fiyatları denetlenmeye başlandı
Ticaret Bakanlığından denetimler yapılmaya başlandı. İlk olarak başkentte yapılan denetimlerde nelere dikkat ediliyor haberimizin devamında sizlerle…

Son dönemde artan fiyatları kontrol altına alabilmek için Bakanlık tarafından kontrol edilmeye başlandı. Denetimleri özellikle kurban bayramı öncesinde yapılması fırsatçılarında elini kolunu bağlamış oldu.

Denetimde nelere dikkat ediliyor?

Özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketlerin incelendiği denetimlerde, ürünlerin etiket ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatı arasındaki farka bakılıyor. Meyve ve sebze reyonlarında da ürünlerin menşe ve geliş fiyatları, Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrolleri yapıldı.

Denetimler devam edecek

Ankara Ticaret Müdür Vekili Elif Tan, denetimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Tan, "Fiyat etiketi denetimlerinde öncelikli olarak ürünün etiketinin bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Etikette malın ayırt edici özelliklerinden, üretildiği yer, satış ve birim fiyatı gibi önemli hususları inceliyoruz.

Etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığının da kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir uyumsuzluk durumunda ise her bir uygunsuzluk için 2 bin 200 lira idari yaptırım uyguluyoruz. Denetimlerimize yoğun şekilde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.