Ayda 7.698 TL Sosyal Destek Ödemesi Başvuruları Başladı: Paralar Hesaplara Yatırılıyor!

Ayda 7.698 TL Sosyal Destek Ödemesi Başvuruları Başladı: Paralar Hesaplara Yatırılıyor!
Yeni sosyal destek programı kapsamında, başvuran vatandaşların banka hesaplarına ayda 7.698 TL ödeme yapılacak. Destekten yararlanmak isteyenlerin başvuruları alınmaya başlandı.

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit destekler vermeye devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım programları kapsamında, başvuran vatandaşların banka hesaplarına her ay düzenli olarak 7.698 TL destek ödemesi yapılıyor.

İhtiyaç sahibi olanlar, işsizlik, düşük gelir, engellilik veya yaşlılık gibi çeşitli durumlar nedeniyle Aile Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uyduklarında bu destekten faydalanabiliyorlar.

Bu kapsamda:

  • 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Yaşlı Maaşı: Sosyal güvenceleri olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara her ay 3.504 TL yaşlı maaşı ödeniyor.
  • Engelli Vatandaşlara Maaş Desteği: Engelli vatandaşlar, sosyal güvencesi olmadıkları durumlarda engel oranlarına göre ayda 4.196 TL’ye kadar maaş desteği alabiliyorlar.
  • Hasta Vatandaşlara Sosyal Yardım: Kronik hastalıkları olan vatandaşlara, özellikle tüberküloz, SSPE ve silikozis hastalığı olanlara devlet aylık 7.698 TL destek ödemesi yapıyor.

Bu desteklerle, ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yaşamlarını sürdürmeleri ve ekonomik olarak daha sağlam bir zeminde durmaları hedefleniyor.