ALTSO’da gündem Avokado

ALTSO’da gündem Avokado
Alanya Avokado Üreticileri Birliği’nin Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) başladı.

Alanya’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan Alanya Avokado Üreticileri Birliği’nin Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen yaptı.

‘ÜRETİCİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Açılış konuşmasının ardından konuşan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Alanya’da 3 binin üzerinde Avokado üreticisi var. Hem doğu hem de batı bölgelerinde avokado üretimi hızla artıyor. Üreticilerin Alanya Ziraat Odası’na kayıtlarını yaptırmalarını istiyoruz. Genel kurulumuzun Alanya’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diliyorum. Alanya ziraat odası olarak her zaman üreticinin yanındayız” dedi

‘ALANYA MANGO BİRLİĞİ’Nİ DE KURMAK İSTİYORUZ’

Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, “Avokado ve yenidünyanın coğrafi konumunu aldık. Alanya’da Mango Birliğini de kurmak istiyoruz. Kaliteli Avokado için Türkiye’nin her yerinden bizi arıyorlar. Pandemi sürecinde tarıma ciddi bir yönelme oldu. Avokado üretimin her noktasında üreticinin yanındayız. Üreticiye destekleriniz sürecektir. Üreticilerin birliğe kayıt olmasını istiyoruz. Birlik ne kadar kalabalık olursa o kadar çabuk büyütebiliriz. Bütün üreticilerin Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) kayıt olmasını istiyoruz” diye konuştu. 

‘ÜRETİCİNİN HAKLARINI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ise, “Alanya’nın lokomotifi olan turizm, tarım ve inşaat sektörüyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Alanya verimli toprağı ve doğasıyla harika bir şehir. Deyim yerindeyse kan aksa can biter. Antalya’da 5 tane coğrafi işaretli ürün var. 2 tanesi Alanya’da yetişiyor. Pandemi sürecinde tarımın önemini daha iyi anladık. Tarım en az turizm ve inşaat sektörü kadar önemli. Üreticinin hakkını korumak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir