ALTSO toplantısında turizm ve konut sorunu masaya yatırıldı!

ALTSO toplantısında turizm ve konut sorunu masaya yatırıldı!
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) aylık meclis toplantısında, ALTSO Başkanı Eray Erdem, konut sektöründeki değişikliklerin şehre etkilerini ve kısa süreli kiralama konusundaki sıkıntıları ele aldı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) aylık olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Eray Erdem kısa süreli kiralama konusuna değindi. Uygulamanın başlamasının hızlı ve geçiş süresiz olduğunu belirten Erdem, “Bu tür kararlarda bir geçiş süresinin verilmesi lazım. Yani bir değişiklik varsa genelgede gerek kanunla buna bir geçiş süresi 6 ay, bir sene verilmesi lazım ama maalesef böyle bir süre olmadı. Seçim arefesinde belki de o kaygılarla yapılmış bir uygulamaydı ama Alanya bu sorunu iliklerine kadar hissetti. Akabinde de son bir iki aydır kısa süreli kiralama ile ilgili gündeme gelen olumsuz kanun tasarısı ile ilgili olumsuzluk vardı. Tabi biz bu konuya ısrarla eğilmek durumunda kaldık” dedi.

“ŞEHİR 10 KATI ZARAR GÖRÜYOR”

Birçok apart otelin konut projelerine dönüştüğünü ve müteahhitlerin bu durumdan zarar gördüğünü söyleyen Erdem, “Konut sektörünün hızlanmasıyla şehrimizdeki birçok apart otel yıkıldı, yerini rezidansa bıraktı. Bunlar da yine yabancı ülke vatandaşlarına satılmak üzere inşa edilen konutlar. Yani 50-60 metrekare bizim yerli vatandaşın rağbet edeceği tarzda projeler değil. Dolayısıyla şimdi bu işten müteahhit ne kadar karlı ya da zararlı ise şehir en az onun 3,5 belki 10 katı karlı ya da zararlıdır. Bunu anlatmakla ilgili çok çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

“KONUTLARI TERCİH EDENLER DAHA FAZLA HARCAMA YAPIYOR”

Turizmin yanında konut sektörünün de şehre büyük katkı sağladığını ve bu sektörün çeşitli ekonomik alanlara olumlu etkiler yarattığını belirten Erdem, Alanya'da yapılan istatistiklere göre konutları tercih eden müşterilerin şehrin ekonomisine daha fazla katkı sağladığını vurguladı. Erdem, konutları tercih eden misafirlerin daha uzun süre kaldığını ve daha fazla harcama yaptığını vurguladı. Erdem, dünyada daralan ekonomik yapıdan dolayı 8-10 gün olan ortalama tatil süreleri şu an 3-5 güne kadar düştü. Ama konutlara gelen misafirler 3-4 hafta, bazen aylarca kışın yarısını kadar bile kalıyor. Harcadıkları para da ona göre” ifadelerini kullandı.

‘UYUMA’ UYGULAMASI TANITILDI

Toplantının ardından Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği Polis Memuru Bülent Aykanat uyuşturucu satışı ve bağımlılığı ile ilgili konuşma yaptı. Aykanat, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen telefonlara indirilen aplikasyon olan UYUMA uygulamasından bahsetti. Aykanat, “Bu uygulamada kesinlikle kimliğiniz gizli kalıyor. 3. şahıslarla paylaşılmıyor. Uyuşturucu ile ilgili her hangi bir şey görürseniz oradan ihbarda bulunabilirsiniz. İhbar direkt bizim narkotik büroya düşüyor” dedi. Aykanat, Alanya’da bahsedildiği kadar fazla uyuşturucu satışı olayı olmadığını açıkladı.

Haber Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.