ALTSO'dan ALKÜ'ye mutfak jesti

ALTSO'dan ALKÜ'ye mutfak jesti
Yükseköğrenime yaptığı katkılarla bilinen ALTSO Yönetimi, şimdi de Alanya ALKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi  ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne modern teknolojili “Uygulamalı Mutfak” kazandırdı. ALTSO sponsorluğunda tefrişatı tamamlanan “Uygulamalı Mutfak” bugün törenle hizmete açıldı.

ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen törende konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Alanya’mızın ve ülkemizin gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile Alanya’ya kazandırılan iki üniversite için her zaman elimizi taşın altına koyduk. Bakanımızın bu büyük çabasına biz de üniversitemize yeni birimler kazandırarak katkı yaptık” dedi.

Bundan önce turizme ara eleman kazandıracak olan ALTSO Turizm MYO’yu 5,5 ay gibi rekor sürede yaparak üniversiteye kazandırdıklarını hatırlatan ALTSO Başkanı, eğitime yapılan desteğin en kutsal görev olduğunu söyledi. “Rebbime şükürler olsun ki bize hizmetin en güzeline layık Alanya’mıza hizmet etme şansı verdi” diyerek sözlerine devam eden Şahin, “Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Onların en kısa sürede mezun olarak turizm tesislerinde görev almalarını ve Alanya’mıza hizmet etmelerini ümit ediyorum. Ayrıca bize bu hizmet fırsatını veren ALKÜ Rektörümüz Prof Dr Ekrem Kalan’a da teşekkür ederim. Üniversitemizin tüm akademik ve idari personeline de çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

KALAN’DAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
Programda bir konuşma gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, turizmin mihenk taşı olan Alanya’da ve dolayısılığıyla ALKÜ’de böyle bir mutfağın hayata geçirilmesi ile bundan sonraki süreçte ALTSO ile ALKÜ arasındaki işbirliğine bir tuğla daha eklendiğini söyledi. Rektör Kalan, projede önemli destekleri olan Mehmet Şahin’e ve Yönetimine ithafen “Öncelikle bizleri kırmayarak bu projenin hayata geçirilmesinde çok büyük destekleri olan başta ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin, Meclis Başkanımız ve ALTSO’nun değerli üyelerini saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Hepinize başta üniversitem adına olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Projenin üç yıllık bir geçmişi olduğunu ifade eden Rektör Kalan, özellikle finansman konularındaki karşılaşılan zorluklar sebebiyle projenin hayata geçirilemediğini ancak ALTSO’nun daha önce de olduğu gibi ALKÜ’yü yalnız bırakmayarak projeye destek verdiğini söyledi.