ALTSO'da gündem konusu su sorunu

ALTSO'da gündem konusu su sorunu
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Aylık Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Meclis Başkanı Metin Atalay’ın başkanlık ettiği toplantıda konuşan oda başkanı Mehmet Şahin, ABD’ye tedavi için gönderilen SMA hastası Ahmet bebeğin bu hafta içerisinde Alanya’ya geleceğini söyledi. Gökbel Yaylası’nda bulunan sağlık ocağını tamir ettirerek faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Şahin, seneye bölgede 7 gün 24 saat ve 5 ay süreyle doktor bulundurulmasını hedeflediklerini belirtti. ‘Gaziler Günü’ nedeniyle gazilerle

Alanya’da öğrencilerin yurt sorunu yaşadığını vurgulayan Şahin, “Bunun çözümü KYK yurtlarının artması. Artıramıyorlarsa apart otellerde öğrencilerin kalmasına izin vermeleri gerekir. Apart oteller öğrenci almaya korkuyor. Genelgede turistin olduğu yerde öğrenci konaklayamaz. Öğrencinin olduğu yerde de turist konaklayamaz diyor. Zannedersem bu genelgeyi başka yerler için çıkarmışlar. Alanya’nın stratejik durumu farklı. Bununla ilgili genelgeyi değiştirmeye çalışacağız” dedi.

“GZP GELİŞİRSE ALANYA GELİŞİR”

İran’dan Gazipaşa Alanya Havalimanı’na (GZP) seferlerin başladığını söyleyen Şahin, havalimanının gelişmesi ile Alanya’nın da gelişeceğine dikkat çekti. Şahin, “2 hafta Antalya Havalimanı ve GZP’ye 5 milyon 700 bin turist giriş yaptı. 2019’a bakarsak 2020’yi yok sayıyoruz. Yarı yarıya çalışıyoruz” diye konuştu.