Altay, "Okul öncesi öğretmenleri bakıcı değildir!"

Altay, "Okul öncesi öğretmenleri bakıcı değildir!"
Milliyetçi Çalışanlar Derneği Genel Başkanı Ceyhun Altay, ''Çalışan annelere kolaylık olsun gerekçesiyle ana okulları ve okul öncesi sınıflarımızı eğitime açmak demek, öğretmenlerimize “BAKICI” muamelesi yapan bir takım arazlı yaklaşımları olumlamak demektir'' dedi.

MEB tarafından yayınlanan Kreş ve okul öncesi genelgesini değerlendiren Genel Başkan Altay, ''Bugün yayınlanan yeni genelgeyle okul öncesi kurumların yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının salgına olumsuz bir etkisinin olmadığını ya da burada çalışan öğretmenlerimizin bakıcı gibi değerlendirilmesi algısını ortaya çıkarmıştır'' dedi.

Altay, "Çalışan annelere kolaylık olsun gerekçesiyle ana okulları ve okul öncesi sınıflarımızı eğitime açmak demek, öğretmenlerimize “BAKICI” muamelesi yapan bir takım arazlı yaklaşımdır. Yarım gün eğitim yapan okul öncesi sınıflarının açılmasının tam gün çalışan annelere kolaylık sağlama amacına hizmet etmeyeceğini farkına varılmalıdır. Okul Öncesi Eğitiminin temel amaçları bellidir. Çalışan anne babalara göre şekil alacak bir eğitim kademesi değildir. Bu amaçla karar alınıyorsa tüm eğitim kademeleri ile  aynı karar alınmalıdır. Mesafe ve maske kurallarına uymanın çok zor olduğu yaş grubu için okul öncesi eğitim kurumlarının açılması yanlış bir karardır. Okul öncesi öğretmenleri de ayrıca bakıcı değil eğitimcidir. Bu karardan biran önce dönülmelidir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir