Alperenlerden Çorba Çadırı tepkisi

Alperenlerden Çorba Çadırı tepkisi
Alperenlere Çorba Çadırı için Alanya Belediyesi bu yıl izin vermedi. Alanya Alperen Ocakları Başkanı Mansur Bebekoğlu, her yıl düzenlenen “Çorba Çadırı” etkinliği ile ilgili Alanya Belediyesi'ne tepki gösterdi..

Alanya Alperen Ocakları Başkanı Mansur Bebekoğlu, ocak faaliyetleri kapsamında her yıl düzenlenen “Çorba Çadırı” etkinliği hakkında açıklama yaptı.

Bebekoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

"Alanyamızın soğuk kış günlerinde dışarıda kalan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet, birlik, beraberlik ve dayanışma kültürümüzün sürdürülmesi kapsamında yıllardır düzenlediğimiz 'Çorba Çadırı' etkinliklerimizi bu yıl da 24-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirmek adına Alanyamızın merkezi konumunda bulunan Hacet Meydanı'nda belirlenen yerin tahsisi için Alanya Belediyemize başvuru yaptık.

Alanya Belediyesi başvurumuza cevaben, STK'ların, vakıfların ve siyasi partilerin Hacet Meydanı Kavşağı'nda artık faaliyet düzenlenmemesi yönünde mecliste karar alındığını belirterek; etkinliğimizi Şekerhane Mahallesi'ndeki Nüfus Caddesi'nin üzerindeki Hacımemişler Camii'nin önünde bulunan alanda yapabileceğimizi tarafımıza bildirmişlerdir.

Ancak bugün öğrendiğimize göre, Alanya Alperen Ocakları olarak her yıl aynı yerde düzenlemiş olduğumuz ve bu yıl tarafımıza izin verilmeyen yerde Alanya Belediyesi Çorba Çadırlarını kurmuş ve hizmet vermektedir. Belediyemizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz.
Biz Alperenler olarak vatandaşlarımızla buluşmaktan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmetten elbette geri durmayacağız ve Alanya Belediyesi kendi çorba faaliyetini bitirdikten sonra bize tahsis edilen merkeze uzak adreste yani Şekerhane Mahallesi, Nüfus Caddesi'nin üzerindeki Hacımemişler Camii’nin önünde, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz çorba çadırını kurarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz, kaynaşacağız ve sıcak sohbetlerimizle birlik faaliyetimize devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."