ALKÜ’nün maliyetli kapısına sert tepki

ALKÜ’nün maliyetli kapısına sert tepki
ALKÜ’nün Kestel Yerleşkesine yaptıracağı maliyeti 1 milyon 1 milyon 679 bin lira olan kapıya tepkiler sürüyor. ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan da maliyetli kapıyı kinayeli bir şekilde eleştirdi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin Kestel Yerleşkesine yaptıracağı kapının 1 milyon 679 bin TL’lik maliyetine tepkiler yağdı. Pandemi döneminde ekonomik sıkıntılarından dolayı çok sayıda üniversite öğrencisi online eğitimlere bile erişemezken ALKÜ’nün bu kadar büyük bir meblağı yerleşke kapısı için harcayacak olması şaşkın yarattı. Daha önce de Sakarya Üniversitesi yerleşke giriş kapısına 2 milyon 710 TL, Akdeniz Üniversitesi de 1 milyon 94 bin TL ödemişti. 
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Antalya Diploması Forumu için Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşup ALKÜ Yayınevi (ALKÜY) tarafından yayımlanan "Alaiye'den Alanya'ya" kitabını hediye ederek üniversiteye davet etti. Ancak ilçede gündem bu buluşma ve davet değil maliyetli kapı oldu. 
Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan da sosyal medyadan konu hakkında tepkilerini dile getirdi. Sosyal medya hesabından inşa edilecek kapının fotoğrafını paylaşan Kayhan, şunları söyledi. 
Bu kapı, nasıl bir kapı merak edenler, kızanlar, altından geçmek için sabırsızlananlar! Haksızlık etmeyin lütfen! Başka ülkelerden gelenler kıskanacak, bizim bile böyle kapımız yok diye. Bakın böyle maliyetli kapıları yapmak için bir sürü işçi çalışacak, evine ekmek götürecek! Açlıktan nefesi kokan işsiz güçsüz müteahhitler kasalarını dolduracak! Zavallılar (araba fiyatları arttı ) 2022’de son model arabaları, evleri barkları nasıl alacaklar!  Kapısız bir okulda eğitim güzel olur mu? Milyonluk kapıdan geçen her öğrenci böyle kapılar yapma hayaliyle ekonomimizi canlandıracak. Haksızlık etmeyin lütfen milyonluk kapının nerelere, kimlere açılacağını bilmeden.  Bu kadar parayla kalkıp da açların, işsizlerin, geçim derdine düşenlerin yararına yapılacak bir kapımız eksikti onu da yapacaklar işte. Altından güle oynaya geçeceğiniz bir kapınız olacak artık.”