ALDOBİR'DEN 2022 Yılı Değerlendirmesi

ALDOBİR'DEN 2022 Yılı Değerlendirmesi
Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş, 2022 yılı değerlendirmesi yaptı, piyasalar ve gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş piyasalar ve gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Kırbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"2022 yılı piyasalar da Kur ve turizm açısın dan oldukça hareketli bir yılı geride bıraktık. Pandeminin ardından Rusya Ukrayna savaşı piyasaları endişelendirirken, dünya genelin de enflasyonun 40 yılın en yüksek seviyelerine tırmandırdı. Dünya ülkelerinin faizi artırdığı bir dönem de Türkiye buna dahil olmayarak faizleri tek haneli rakamlara indirmeyi başardı. Ancak enflasyona da hiç beklemediğimiz şekilde arttı.

2023 yılının ülkemiz açısından enflasyonu düşürdüğü bir yıl olacağına inanıyoruz. Kur beklentisinin yüksek olmadığı ve kurda agresif hareketlerin olacağını beklemiyoruz. Euro USD paritesi yıl içinde 0.96 kadar gerilerek Euro USD'nin altına inmişti. Ancak şuanda Euro tekrar bölgemizin iş insanlarının lehine olacak şekil de yükselerek 1.06 seviyelerin de seyrediyor. Beklentimiz paritenin 1.03 ve 1.15 aralığında 2023 kapatacağı yönünde.

Diğer bir konu ise; Alanya'da yetkili döviz bürolarının önemli bir sıkıntısı, Hazine ve Maliye bakanlığından yetkili müessese faaliyet izin belgesi olmayan, son günlerde yeni açılmakta olan bazı fatura ödeme noktası, kripto ofisleri, yada uluslararası para transferi adı altında açılan iş yerlerin de yetkisiz olarak döviz alım ve satımı yapılması. Yerli ve yabancı uyruklu vatandaşlarımızın,  işyerlerinin görünür noktasın da YETKİLİ MÜESSESE FAALİYET İZİN BELGESİ olmayan yerden işlem yaptırmamalarını tavsiye ediyoruz. Hazine yetkilerinden ve yerel kurumlardan aldığımız bilgiye göre bu tip işyerlerine sıkı denetim yapılacağı yönünde. Hiç kimsenin cezai işleme maruz kalmaması için, yetkisiz döviz alım satımı yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Her işletme kendi faaliyet konusu içinde ticaretini yapmalı.

Alanya dövizciler birliği olarak;  Halkımızın yeni yılını kutluyoruz, 2023 yılının Alanyamız ve iş insanlarımız için hareketli ve bereketli bir Turizm sezonu olmasını diliyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir