Alanya'ya yerleşen Ruslar ve Ukraynalılar Alanya'yı terk ediyor

Alanya'ya yerleşen Ruslar ve Ukraynalılar Alanya'yı terk ediyor
Uzun yıllardır ülkemizi birinci turistik lokasyonu olarak belirlemiş olan Rus ve Ukrayna vatandaşları, son yıllarda ise yaşanan savaş dolayısıyla ülkemize kitleler halinde söz konusu ülke vatandaşları tarafından kalıcı göçler başladı. Sayıları Alanya özelinde 60 bini bulan Rus ve Ukrayna vatandaşları şimdi kitleler halinde ülkemizi terk ediyorlar. Peki neden ülkemizi terk ediyorlar?

Son dönemde yaşanan savaş sonrasında Rus ve Ukraynalı göçmenlerin Türkiye'de en çok konut satın aldığı Antalya, Alanya ve İstanbul'da yılın dört aylık dönemindeki satış, geçen senenin aynı dönemine göre yarı yarıya azaldı.

Bu şehrimizde konut alan Rusların sayısı önceki yıla oranla yarıdan fazla düştü. Yabancıların en çok konut satın aldığı İstanbul ve Antalya'da fiyatların ciddi düzeyde yükselmesi sebebiyle özellikle son dönemde en çok alım yapan Ruslar ve Ukraynalılar, Dubai başta olmak üzere farklı ülke ve şehirlere yöneldi. Antalya'da yaşayan yabancı sayısı 42 bin kişi azalarak 167 binden 125 bine düştü.

Ülkemizdeki enflasyon ve kurdaki dalgalanma sebebiyle göç eden Rus ve Ukraynalı turistlerin tersin göç işlemleri artarak önümüzdeki günlerde artarak devam edeceği öngörülmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER