Alanyanın doğusunda Otobüsler ve yolcular tehlikede

Alanyanın doğusunda Otobüsler ve yolcular tehlikede
Alanya’dan Gazipaşa istikametine yolcu taşımacılığı yapan otobüsler için D400 Karayolu üzerinde yolcu indirip bindirecek durak ve cep bulunmamasından dolayı otobüsler ve yolcular tehlike yaşıyor. Kazanın yaşandığı güzergaha durak ve cep yapılması için vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne bir kez daha seslendi.

Alanya’dan Demirtaş Mahallesi ve Gazipaşa ilçesi istikametine yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsleri D400 Karayolu üzerinde yolcu indirip bindirirken tehlike yaşıyor. Alanya’dan Kargıcak Mahallesi’ne kadar otobüs durakları için cep bulunan karayolunda Kargıcak’ın ardından herhangi bir durak ve cep bulunmuyor. Otobüsler, kenarı bariyerlerle çevrili olan ve banket alanının da dar olduğu yolda, yolcu indirip bindirmek için çift şeritli yolun bir kısmında durmak zorunda kalıyor. Bu durum gerek otobüs gerekse otobüsü takip eden diğer araçları tehlike düşürüyor. Yolcuların da büyük tedirginlik yaşadığı yolun Seki Mahallesi bölümünde yaya geçidi olmasına rağmen kaldırım, otobüs durağı ve yanaşması için cep bulunmuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca müracaat ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirten vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde yolcu indirmek için duran otobüse bir kamyonetin çarptığı kazanın görüntüleri ile tekrar yetkililere seslendi. Vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca talepte bulunmamıza rağmen ilgilenen olmadı. Belediye yetkililerinde Karayolları Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazılması ile çözülebilecekken uzun zamandır sonuçsuz kaldı. Otobüsler yolcu indirmek için durduğunda trafik tehlikeye giriyor. Yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlar da durak ve kaldırım olmamasından dolayı çarpılma tehlikesi yaşıyor. Meydana gelen kaza maddi hasarla atlatıldı. Sorunun çözümü için illa cana zarar gelmesi mi gerekiyor?” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir