Alanya’da restoran önünden çiçek hırsızlığı

Alanya’da restoran önünden çiçek hırsızlığı
Alanya'da ana cadde üstündeki bir restoranın önündeki saksılara ekili 18 sardunya çiçeğini alan 1’i kadın 2 kişi güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Celal ve Sevgi Çakan çifti bu sabah, Saray Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki işlettikleri restoranı açmaya geldiğinde, 18 saksıdaki sardunya çiçeklerinin bazılarının yerinde olmadığını fark etti. İşyerinin güvenlik kamerasını inceleyen Celal Çakan, saat 03.00 sıralarına biri kadın 2 kişi ellerinde poşetle gelip çiçekleri alıp gittiğini gördü. İşyeri sahibi Çakan hırsızlık şikayeti üzerine polis, çiçekleri alan kişinin kimler olduğunun belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. 
 

“Yaptıkları apaçık suç” 
Yaşanan olay sonrası açıklama yapan Celal Çakan, dün gece işyerinin önünden çiçeklerinin çaldığını söyledi. Çakan, “Çiçekleri kontrol etmeye geldiğimde bazılarının yerinde olmadığı fark edip şüphelendim. Her saksıdan 1 veya 2 çiçek koparılmış ve köklerinden kesilmiş vaziyetteydi. Şüphe üzerine kamera kayıtlarını incelemedim. Kamera kayıtlarını incelediğim 1’i kadın 2 kişinin direk gelip ilk saksıdan çiçeklerini koparıyorlar. Erkek olan kişinin elinde poşet var kadın ise cebinden makas çıkarıyor. En son saksıya kadar çiçekleri kestikten sonra alarak ilerliyorlar. Ondandan sonra dükkanın yan tarafındaki saksılarda bulunan çiçeklerden de alıyorlar. Yaptıkları apaçık suç ve direk hedef seçildiği belli oluyor. Ben bu kişilerden şikayetçi oldum” dedi.