Alanya'da kiracının 5 yıllık kontrat krizi: Kovulma tehdidi!

Alanya'da kiracının 5 yıllık kontrat krizi: Kovulma tehdidi!
Alanya'nın popüler restoranlarından biri olan Tadım Tantuni'nin sahibi Yusuf Acıoğlu, 5 yıllık kira kontratına rağmen yer sahibinin kendisini iş yerinden çıkarmak istediğini iddia ediyor

Alanya'nın sevilen restoranlarından biri olan ve tantuni sevenlerin çok fazla ziyaretine uğrayan Tadım Tantuni, Şevket Tokuş Caddesi üzerindeki şubesinde kira kontratı kriziyle boğuşuyor. Restoran sahibi Yusuf Acıoğlu, iş yerinin kiralık olduğunu ve yer sahibinin kendisine baskı yaptığını, 2017 yılında 5 yıllığına kiraladığı dükkanın kontratını 2022 yılında yenilemelerine rağmen yer sahibinin kendisine zorluk çıkardığını iddia etti.

'GETİRDİĞİ KONTRATA KENDİLERİ UYMUYORLAR'
Acıoğlu, “Kontratımızın bittiği gün kiramız 13 bin liraydı ama buna yüzde 100 zam yaparak 26 bin liraya çıkardılar. Her yıl TEFE-TÜFE’ye göre artış yapılacağı da belli. Belgelerde de mevcut zaten. Ve onlara karşılıklı teminat senedi verdik. Kiramızı ödemediğimiz zaman devreye girmesi gereken teminat senedini kullanıp bizi yerimizden çıkarmak için bizi icraya verdiler. Her ay kiramızı banka kanalıyla düzenli ödüyoruz. Kendilerinin bize getirdiği kontratımızda yıllık TEFE-TÜFE artışı yapılması gerektiği yazıyor ama onlar uymuyorlar. Bu yıl için açıklanan TEFE-TÜFE miktarı %58 ama onlar benden %90 zam istiyorlar. Ben de kendi yaptıkları kontrata neden uymadıklarını sorduğumda, ‘Yapabileceğimiz bir şey yok, verirsen ver, vermezsen çık’ dediler" ifadelerinde bulundu.

İş yerinde 20-25 personel çalıştırdığını ve burada yatırım yaptığını da vurgulayan Acıoğlu, “Benim burada yatırımım, yanımda çalışan 20-25 personelim var. Adli makamlara gerekli bilgilendirmeleri avukat eşliğinde yaparak haklarında davacı oldum. Kira kontratımız 2027 Eylül’e kadar devam ediyor, biz düzenli kiramızı ödüyoruz, sadece kiracımıza değil, Belediyeye, vergi dairesine, SGK’ya, hiçbir yere herhangi borcumuz da yok” diye konuştu.

'İNSANLARA MAHCUP OLDUM'
Acıoğlu, yer sahibinin kendisine icra getirerek iş yerini boşaltmaya çalıştığını da iddialarına ekleyerek, “Benim o gün teminat olarak verdiğim 312 bin liralık senetleri sanki ben bir yere kaçıyormuşum gibi iş yerime icra getirdiler. 3 tane kamyonla beni rezil ettiler, insanlara mahcup oldum. Bunun hakkında da gerekli yerlere maddi manevi tazminat davasını açacağım” sözlerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.