Alanya’da kadınlar için toplu ulaşıma yeni düzen!

Alanya’da kadınlar için toplu ulaşıma yeni düzen!
Alanya’da kadınlar için toplu ulaşımda gece düzenlemesi yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe ziyaretleri kapsamında Alanya’da sorunları dinledi. Başkan Böcek, Antalya’nın ardından Alanya’da da toplu ulaşım araçlarının gece saatlerinde kadınları durak dışında evlerine yakın bir noktada indirmesi konusunda UKOME kararı alacaklarını söyledi. Başkan Muhittin Böcek, Manavgat’ın ardından Alanya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Beraberinde belediye bürokratlarıyla Alanya’da toplantılar gerçekleştiren Başkan Böcek, sorun, talep ve önerileri dinledi. Toplantılarda, sorunlar masaya yatırılırken, kısa, orta ve uzun vadeli çözümler belirlendi. 

ALANYA’DA DA KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
Alanya’da kadınların gece saatlerinde durak dışında indirilmesi yönündeki bir talep üzerine Başkan Muhittin Böcek,“Antalya merkezinde Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. Toplu ulaşım araçları, gece saatlerinde kadınlarımızıevlerine yakın yerlerde indiriyorlar. Aynı uygulamayı Alanya için de yapalım. UKOME kararı alalım” dedi. Alanya’ya emekli kahvesi ve kreş kazandıracaklarını belirten Başkan Muhittin Böcek, öğrenci yurdu ve kültür merkezi talepleriyle ilgili olarak bürokratlarına çalışma yapılması talimat verdi.

TOPLU ULAŞIM TEŞEKKÜRÜ
STK temsilcileri Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’nın doğu bölgesindeki toplu ulaşım sorununu çözülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.Ulaşıma büyük önem verdiklerini belirten Başkan Muhittin Böcek, ulaşımla ilgili sorunları da 19 ilçeyi kapsayan Ulaşım Master Planı çalışması ile tek tek çözüme kavuşturacaklarını kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir