Alanya’da çağla sezonu açıldı

Alanya’da çağla sezonu açıldı
Baharın habercisi olarak da bilinen çağla sezonu Alanya’da açıldı. Çağla, pazar ve manavlarda kilosu 40-50 Lira’dan satışa sunuldu.

Türkiye’nin dört bir yanından henüz kar ve soğuk haberleri gelirken, Alanya baharın ilk geldiği yerlerden oldu. Geçtiğimiz hafta 20 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklıkları Alanya halkına yaz günlerini yaşattı. 

Baharın gelişi ile Alanya’da çiftçilerde bayram etti. Yağışlı geçen kış mevsimi sonrası ürünlerini toplamaya başlayan çiftçiler, pazar ve manavlarda meyve ve sebzelerini Alanya halkının hizmetine sundular. Baharın habercisi olarak bilinen çağlalar pazar ve manavlarda kilosu 40-50 liradan satışa sunuldu. 

“FİYATLAR BİRAZ DÜŞER”
Beyaz Manav işletmecisi Mehmet Yavuz, fiyatların havalar ısındıkça düşeceğini belirterek, “Yılın ilk çağlalarını satışa sunduk. Şu anda hasat yeni başladığı için fiyatlar biraz yüksek ama havalar ısındıkça fiyatlarda düşecektir. Alanya halkının çağla ve eriğe olan talebi her zaman fazla olmuştur. Bizde en güzel ürünleri vatandaşlara ulaştırabilmek için çalışıyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir