Alanya’da 2023-2024 yılı umre kayıtları başladı

Alanya’da 2023-2024 yılı umre kayıtları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için umre kayıtları başladı..

Vatandaşlar konaklama türlerine göre 11, 15, 20 ve 24 günlük umre programlarını tercih edebilecek. Umre turlarının fiyatları ise program tercihlerine göre değişiklik gösteriyor.
2023-2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gitmeyi tercih edenlerin kendilerine uygun olan tur programını belirleyip o tura ait banka kodunu almalarının ardından 
kodla birlikte Diyanet ile anlaşmalı bankalardan birisine umre ücretini yatırması gerekiyor. Umreye gitmek isteyenler son olarak e-Devlet üzerinden veya Alanya Müftülüğü’ne müracaat ederek umre kayıtlarını yaptıracak. 

BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ:
1. Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğü’nce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatıracak.
2. Ücretler Halk Bankası, Vakıf Bankası, Ziraat Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası şubelerinden yatırılabilecek. 
3. Ücretini yatıran umre yolcuları Alanya Müftülüğü’ne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabilecekler.
4. Umre yolcusu 2023-2024 umre kayıt form dilekçesini 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edecek.
5. Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport teslim edilecek. 
6. Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracak.

UMRE YOLCULARINA VERİLECEK HİZMETLER 
1. Mekke-Medine otel konaklama 
2. Yiyecek, içecek 
3. Cidde-Mekke-Medine arası ulaşım 
4. Uçak bileti 
5. Vize alımı 
6. Mekke servis hizmeti 
7. Mekke ve Medine ziyaret yerleri 

UMRE YOLCULARINA VERİLECEK ESER VE MALZEMELER: 
1. Kur’an-ı Kerim 
2. Umre yolcusu rehberi, kutsal iklimde dua, Tavaf ve Sa’y duaları 
3. Seyahat el çantası 
4. Seccade 
5. Tespih ve sırt çantası 
6. Maske

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir