Alanya Ziraat Odası'ndan üreticilere 'uzman' uyarısı

Alanya Ziraat Odası'ndan üreticilere 'uzman' uyarısı
Akdeniz kıyı şeridinde mikro klimanın çok yaygın bulunduğu, üretim deseninin en fazla olduğu bölgenin Alanya olduğunu söyleyen Göktepe, “Plansız bir şekilde bahçelerinizi söküp yeni ürün desenine geçmeyin” dedi.

Alanya’nın hem örtü altı sebze üretiminde hem de sert çekirdekli meyveler ve tropikal ürünlerin yetişmesine imkan veren bir iklime sahip olduğunu anımsatan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “İlçemize adaptasyonu yapılmış 17 çeşit tropikal ürünümüz var, ancak henüz ekonomik değeri olan bir bahçe kurulumu yapılmadı” dedi.

'ZEYTİN ÜRETİMİNE İLGİ VAR'
Zeytinde çok ciddi anlamda rekolte oluşmaya başladığını ifade eden Göktepe, “Yeni dikilen fidanlar var.  Bu fidanlardan 3 - 4 sene sonra ciddi anlamda zeytin ve zeytinyağı oluşacak. Tüketicilerimiz de artık zeytinyağını tüketmeye ve zeytin üretimine yoğun ilgi göstermekte” diye konuştu. 

UZMANLARA DANIŞIN
Soğuğa dayanıklı, uçkurutan hastalığının olmayacağı sertifikalı limon bahçeleri kurulmasına bir yönelme olduğunu söyleyen Göktepe, özellikle ciddi anlamda bahçe değişimi yapmak isteyenlerin mutlaka kendilerine veya tarım ve orman müdürlüğünün uzman personeline danışılmasını istedi. Göktepe, geçtiğimiz aylarda yaşanan don olayında plansız bahçe değişimi yapanların ürününde don olayı yaşandığını söyledi.