Alanya Müftülüğü Koronavirüse karşı dezenfekte edildi

Alanya Müftülüğü Koronavirüse karşı dezenfekte edildi
Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen “Yeni tip Koronavirüs”ün (Covid-19), ilçemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla Alanya Müftülüğü'nce gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Alanya Müftülüğü Hizmet Binası Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü Alanya Hizmet Birimi işbirliği ile dezenfekte edildi.

Temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet edilmesi gerektiğini belirten Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: Koronavirüs salgınından korunmak için öncelikle beden, kıyafet, yiyecek ve çevre temizliğine dikkat edelim. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandıralım. El temasının yoğun olduğu alanları temiz tutalım. Ellerimizi her zamankinden daha fazla sabunla ve ovalayarak yıkayalım. Kirli ellerimizle ağzımıza, burnumuza ve gözümüze dokunmayalım. Rabbimizin bize emaneti olan sağlığımıza sahip çıkmak ve onu korumak için gayret gösterelim. Hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirli davranalım. Her şey Allah’ın dilemesiyle olur. Şafi olan, her derdin devasını verecek olan Allah’tır. Elimizden gelen tedbirleri alalım ve Allaha tevekkül edelim. Rabbim bizleri her türlü salgın hastalıklardan, bela ve musibetlerden muhafaza eylesin” dedi.