Alanya Kent Konseyi yılın son toplantısını yaptı

Alanya Kent Konseyi yılın son toplantısını yaptı
Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Yerel Gündem 21 Evi’nde Nurhan Özcan başkanlığında toplandı.

Toplantıya, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı ve Harita Müh. Odası Alanya Temsilcisi  Abdullah Akbaş, ALTSO Yön. Kur. Üyesi Raşit Sadullahoğlu, ALSİAD Yön.Kur. Üyesi Mahmut Köse, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Muhtarlar Odası Başkan Vekili Mustafa Bayrak, Bakkallar Odası Yön. Kur.Üyesi Mustafa Akçocuk, ALFOD Başkanı Kerim Coşkun, Altınkepçe Aşçılar Derneği Yön.Kur.Üyesi Ergül Demiral, Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Deniz Özdemir, Alanya Kent Konseyi Genel Koordinatörü Faruk Nafiz Koçak katıldı.

Toplantıda, 2019 yılının genel değerlendirmesi ve yapılan faaliyetler ele alınırken, yapılan anket çalışmaları değerlendirildi. Daha önce yapılan anket çalışmalarında otopark ve ulaşım sorunu öne çıkmıştı. Toplantıda da otopark sorununa ilişkin çözüm önerileri görüşüldü.  

ANKET ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK 
Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, 2019 Yılında “Alanya Halkının ilçedeki üniversiteler üzerindeki algılarının ve farkındalıklarının” belirlenmesi amacıyla yapılan anket çalışmasının  tamamlanmış olup, değerlendirilmesi yapılmak üzere Alanya Kent Konseyi Üniversite Meclisine teslim edildiğinin ve sonuçların ocak ayında paylaşılacağının bilgisini verdi. Ayrıca anket çalışmalarının devam edeceğini belirtti. 

Kent Konseyi Başkanı Özcan, 2019 yılında eğitim üzerine söyleşiler gerçekleştiğini ve bu söyleşilerin halktan gelen taleplerinde göz önünde bulundurularak devam edeceğini dile getirdi. 

ALANYA’DA KİRALAR ABARTILI YÜKSEK
Toplantının bir diğer gündem maddesi de Alanya’da kiraların çok yüksek olmasıydı.Gerek ev kiralarının gerek dükkan kiralarının fazla abartılı olduğu, 60.000, 70.000 euro kira ödeyen bir esnafın ne satıp bu kirayı çıkarabileceği konuşuldu. Kiracılar bu rakamları ödeyebilmek için bütün kredi imkanlarını zorlamakta, kullandıkları kredileri de ödemekte güçlük çekmektedirler.

Alanya’da mülk sahiplerinin ev kirası ve dükkan kirası konusunda yarış halinde olduğu, mülklerini kiraya verirken, mantıklı fiyatlar ve kimlere kiraya verdikleri konusunda hassas olmaları gerektiğinin altı çizildi.  Mülkiyetler kiraya verirken kimlere verildiğinin bilincinde olunması  Alanya güvenliği açısından da oldukça önemlidir.Kiraya verilirken gerekirse kiracılarından sabıka kaydı istenmelidir. 

Eğer gelecek nesillere mutlu ve sağlıklı bir kent bırakmak istiyorsak, bu şehirde yaşayanların birlik içinde olması önemli ve değerlidir. Hepimize  büyük sorumluluk düşüyor. 

İlgili kurum kuruluşların da  kiralar konusunda denetim yapmaları, özellikle sezon öncesi önemlidir.  Verilen kiraların ne kadarı vergiye yansıyor?  Kira bedellerinin  ne kadarı  bankadan  tahsil ediliyor?  Bu soruların araştırılması yerinde olacaktır.
Özellikle dükkan kiraları belirlenirken, stopaj bedelinin kiracıya yüklendiği ve turizm sezonunun sadece beş ay olduğu da göz önünde bulundurularak, mantıklı kira bedellerinin belirlenmesi esnafı rahatlatacaktır. Ev kiralarında ise asgari ücret göz önünde bulundurularak kiraların belirlenmesi halkın ve kentin yararına  olacaktır.

2020 yılının tüm halkımıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir