Alanya Kent Konseyi kadınları buluşturdu

Alanya Kent Konseyi kadınları buluşturdu
Alanya Kent Konseyinin düzenlediği, Alanya Belediyesi'nin desteklediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.  Programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Siyasi Parti İlçe Yöneticileri, Dernek, Oda Başkanları, Kadın Dernekleri Başkanları ve üyeleri  ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

YERLEŞİK YABANCI KADINLAR DA KATILDI
Düzenlenen etkinlikte Alanya’da bulunan yabancı dernek başkan, üyeleri ve  Alanya’da yaşayan yabancı vatandaşlar da katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan, saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam eden programda Alanya Kent Konseyi Başkanı Özcan ”Din, dil, ırk ve siyasi düşünce ne olursa olsun fark etmez kadın sorunları aynıdır. Ne mutlu bize ki bu gün burada bir çok ülke kadınlarının da katılımı ile tüm tüm dünyaya örnek olacak bir birliktelik sergiliyoruz. Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımız ne yazık ki hala aynı oranda eğitim, istihdam olanaklarına sahip olmamakta; yönetim mekanizmalarında, siyasal yaşamda ve karar alma organlarında temsil edilmemektedirler.

KADINLARIN TEMSİL ORANI DÜŞÜK
TBMM’de 600 milletvekilinden sadece 102’si kadın olmak üzere %17.32’ye tekabül etmekte, 16 bakanlıkta ise Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere sadece 2 kadın bakanımız bulunmakta,  Türkiye’de erkek vali sayısı 79 iken, kadın vali sayısı yalnızca iki.

Her fırsatta Türk kadınını överek yücelten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, toplumdaki başarısızlığın sebebini kadınlara karşı gösterilen ihmal ve kusurdan kaynaklandığını, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığa, eşitsizliğe karşı çıkarken. Kadınları ezilmiş olan toplumların demokratikleşemeyeceğini ve ilerleyemeyeceğini açıkça belirtmiştir. 

Halen kadınların, emekleri, bedenleri, kimlikleri üzerinde erkek egemen zihniyetler belirleyici olmakla beraber, toplumun her alanında kadınlar ayrımcılığa, haksızlığa ve şiddete maruz kalmaktadır. Buna aile içinden başlayarak, toplumun her alanında var olan cinsiyet ayrımcılığı ve cinsiyet eşitsizliğine yol açan politikalar neden olmaktadır. 

Özellikle kadınların haklarının bilincinde olmaları ve haklarına sahip çıkmalarını temenni ediyor, toplumun tüm kesimlerini kadın hakları konusunda duyarlı olmaya, her türlü kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar, şiddete karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz.” Şeklinde konuştu. 

OKUL YAPTIRMIŞ HAYIRSEVER KADINLARA PLAKET
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in meydanda bulunan kadınlara karanfil dağıtımının ardından, Alanya’da okul yaptıran hayırsever kadınlara plaket takdiminin yapılması için Belediye Meclis Salonuna geçildi.
 
Alanya’da okul yaptıran kadın hayırseverlerin fotoğraf ve biyografilerinin sergilendiği salonda öncelikle “Cumhuriyet ve Kadın” konulu kısa film izlendi. Ardından Alanya’da okul yaptıran tüm hayırseverlere teşekkür konuşması ile başlayan plaket takdim töreninde hayatını kaybeden hayırseverler anıldı. Ardından hayırsever kadınlarımız, Bilgi Bulut, Birsel Biçer, Nezihe Türktaş, Güzin Bekrioğlu, Sema Erdem, Nesibe Zamanoğlu, Sakine Zamanoğlu’na plaketleri Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan tarafından takdim edildi. 

Oldukça mutlu olan ve duygulanan hayırseverler hatırlandıkları için teşekkür ettiler. Salonda bulunan hayırsever yakınları ve vatandaşlar da duygulu anlar yaşadılar.