Alanya Kaymakamı Harputlu: "Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanında"

Alanya Kaymakamı Harputlu: "Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanında"
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın maaşları konutlarına gidilerek kendilerine posta memuru ile Polis ve jandarmayla birlikte teslim ediliyor.

Haber: Mehmet AL
Kovid-19’un yayılmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği talimat kapsamında, Alanya'da 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların emekli maaşları konutlarında ödenmeye başlandı. Bu çalışmalarda Alanya Emniyet Müdürlüğü ile Alanya Jandarma Komutanlığı ve PTT de önemli bir görev üstlendi. Antalya Valiliği talimatıyla harekete geçtiklerini açıklayan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya’da bu kapsama giren tüm vatandaşların evlerine gidilerek ödeme yapıldığını söyledi. Özellikle yaşlı vatandaşları ve yakınlarını uyaran Kaymakam Harputlu, “Bazı kişiler telefonla yaşlı vatandaşlarımızı arayarak ‘Evinize geleceğiz, bize kişisel bilgilerinizi önden vermeniz gerekiyor’ diyerek dolandırıcılık girişiminde bulunduklarına yönelik ihbarlar alıyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle telefonla arayan kişilere şahsi bilgilerini vermesin. Alanya Kaymakamlığı’nın görevlendirdiği resmi memurlar evlere bizzat giderek ödemeyi sosyal mesafeyi de koruyarak evde yapıyor. Bu konuda özellikle yaşlı vatandaşlarımızın ve yakınlarının dikkatli olmalarını özellikle rica ediyoruz” dedi.

HARPUTLU: SIRAYA BAKMIYORUZ
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu posta memuru tarafından gidilen mahallede  65 yaşüstü kaç vatandaşımız varsa hepsinin evlerine gidilerek maaşları kendilerine verilmektedir. 
Harputlu 'Kaymakamlığımızın kapısı her zaman vatandaşımıza sonuna kadar açıktır.
İhtiyaç sahiplerine gerekli bilgiler verilerek yardımcı oluyoruz. Vakıflarımızda vatandaşlarımıza gerekli kolaylığı sağlanıyor'dedi.

ZORUNLU SEYAHATLER İZİNE TABİ
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu Sayın İçişleri Bakanımız Süleynan Soylu ve Valimiz Minür Karaoğlu'nun talimatları doğrultusunda seyahatler izine tabi ve şartlar uygun olursa vatandaşlarımıza gerekli izinler verilmektedir vatandaşlarımızı hiç bir zaman mağdur bırakmıyoruz.

Seyahet edecek vatandaşlarımız Özel araçlarla giderken araçta üç kişiden fazla seyhate ve 65 yaş üstü kişilere izin vermiyoruz. şehir arası otobüsle gidecek olan vatandaşlarımız terminalde kurulan masaya mürcaat ediyorlar. oradaki görevli arkadaşlar gerekli belgeleri sundukları takdirde gideceği ile seyahatleri yapabilirler dedi.