Alanya esnafı elektrik kesintilerinden şikayetçi

Alanya esnafı elektrik kesintilerinden şikayetçi
Alanya'nın Oba Mahallesi'nde yaşanan sık sık elektrik kesintileri, esnafı ve bölge halkını olumsuz etkiliyor. İşletmelerdeki cihazların bozulduğu, turistlerin mağdur olduğu olaylar nedeniyle esnaflar yetkililere çağrıda bulunuyor.

Alanya'da esnafın başı elektrik kesintileri ile dertte. Turizm sezonunun en hızlı olduğu dönemlerde Alanya’nın farklı yerlerinde yaşanan elektrik kesintileri hem bölge halkını hem de esnafları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak Alanya’nın Oba Mahallesi’nin en işlek caddelerinden biri olan Mesut Caddesi’nde akşam saatlerinde sık sık elektrik kesintilerinin yaşanması esnafı isyan ettirdi. Bazı işletmelerde bulunan cihazların elektrik kesintilerinden dolayı bozulduğunu söyleyen bölge esnafı Dim TV aracılığıyla yetkilileri göreve davet etti.

‘1 SAATLİK KESİNTİ 1 AYLIK KAZANCIMIZA MAL OLUYOR’

Bir saatlik elektrik kesintisinin bir aylık kazançlarına mal olduğunu belirten Abdullah Güner, “Burası Oba’nın kalbi,en güzel yeri. Yaklaşık 3 haftadan beri 2 günde bir akşam saat 8-9 arası elektrik kesiliyor. İşlerimizin işlek olduğu saatlerde maalesef elektriğimiz kesiliyor. Buradaki esnafların hepsi mağdur. Herkesin ödemesi var, başka sıkıntıları var. Maalesef gelen müşteri de elektrik gittiği için alıverişini yapamıyor ve çıkıp gidiyor. Otellerin elektriği de kesilince mecbur jeneratör çalıştırıyorlar ama jeneratörle klima çalıştıramıyorlar. Bundan dolayı da turistler gidiyorlar. Elektriğin gidip gelmesi 20 dakika 30 dakika sürmüyor, 2-3 saat biz elektriği bekliyoruz. Aradığımız zaman, ‘Kayıt oluşturuldu’ diyorlar. Kayıt oluşturdukları zaman yine sorun çözülmüyor. Biz mağdur oluyoruz. Yetkililerden, sorumlulardan yardım istiyoruz. Kendilerinin empati yapmasını istiyoruz. Obada 3 aylık bir sezon var. Yaşanan sıkıntılardan dolayı aldığımız ürünün ödemesini mi yapacağız, dükkan kirasını mı ya da gelmiş faturalarını mı ödeyeceğiz? Bizim için 1 saat giden elektrik 1 aylık kazancımıza mal oluyor. İnsanların büyük borçları var. Bütün esnaflar büyük bir sorun yaşıyor” dedi

‘PARA ALIYORLAR HİZMET VERMİYORLAR’

Elektrik kesintilerinden dolayı işletmesinde bulunan cihazların bozulduğunu belirten Emrah Doğanç, “En işlek saatte elektriğimiz kesiliyor. Jeneratör çalıştıralım diyoruz benzinin fiyatı ortada. Söyleyecek başka bir şey yok. Böyle bir zamanda böyle bir durumda olacak iş değil. Zaten turizmin durumu belli iş güç yok. Turizm iyiye gitmiyor, böyle bir durum olunca kapatıp gidelim dükkanları. Fatura ödeme günü geldiği zaman bir gün geçirsek bile, elektriğimizi kesmek için kapımıza dikiliyor. Geçen ay başıma geldi. Fatura ödemeyi unutmuşum ertesi gün kapımda beni bekliyor, ‘Abi elektriğini keseceğim’ diye. Ama hizmete bakınca sıfır. İş yerinde kaskom var ama hemen hemen cihazlarımızın hepsi bozuluyor. Ben market işletiyorum mecbur elektrik olmak zorunda. Elektrik zaten uçmuş gitmiş. Milletin isteği bunun karşılığında hizmet bekliyor. Turizmde işler 6 ila 10 arası oluyor, ama o saatte de elektrik gidiyor. Gündüzleri turist olmadığı için sadece oturuyoruz. Akşamları 1-2 saat iş oluyor maalesef o saatlerde de elektrik gidiyor” diye konuştu.

‘HİÇBİR ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR’

Elektrik kesintileri için hiçbir çözüm üretilmediğini söyleyen Emre Eroğlu, “Tam servis saatimizde elektriğimiz kesiliyor. Biz bu konuda maalesef uzun süredir mağduruz. 5-10 dakika kesilse tamam ama 4-5 saat elektriğimiz gelmiyor. 186'yı arıyoruz, ‘Yönlendiriyoruz’ diyorlar ama maalesef hiçbir çözüm üretilmiyor. Biz kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama nereye kadar. Gerçekten çok mağduruz” ifadelerini kullandı.


Öte yandan bölgedeki bir otelde yaşanan elektrik kesintisi de turistleri mağdur etti. Jeneratör çalıştırmak zorunda kaldıklarını belirten otel yetkilileri turistlerin sesten dolayı odalarında rahatça tatil yapamadıklarından yakındığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.