Alanya Engelsiz Kent Meclisi toplandı

Alanya Engelsiz Kent Meclisi toplandı
Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi aylık olağan toplantısını Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Osman Kaan Kavruk’un katıldığı toplantıya Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı misafir oldu.

Toplantı gündeminde, kentte yaşayan engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Alanya Kaymakamlığı,Alanya Belediyesi, Alanya Kent Konseyi ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan engelsiz trafik broşürünün dağıtılması kararlaştırıldı. Yol ve kaldırımlarda , engelliler için ayrılan bölgelerde yaşanan sorunların saptanması ve önlenmesi noktasında,Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi üyelerinden oluşan görevliler tarafından sorunlar yerinde saptanıp, gerekli uyarılar yapılacak, engelsiz trafik broşürü verilerek toplumda farkındalık oluşturulacak.

Ayrıca engelli bireylerin ulaşılabilirlik ve trafikle ilgili yaşadığı sorunların önüne geçmek için, toplumun bilinçlendirilmesi noktasında ,Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünün yaptığı eğitim seminerlerinde engellilik alanıyla ilgili bilgilendirilme yapılması görüşüldü.

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise bağımlılıkla mücadeleydi. Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, madde bağımlılığı hakkında üyelere bilgilendirme yaptı. Bağımlılıkla mücadele konusunda nasıl bir yol izlenebileceği görüşüldü. Halkın, özellikle de anne babaların bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapılması gerektiği görüşüldü.

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, mahalle meclisleri hakkında bilgi verdi. Mahalle meclisleri ile halkla daha çok etkileşim halinde olacaklarını ve bu konularda toplumu bilinçlendirmenin ,halka ulaşmanın daha kolay olacağını belirtti.