Alanya dikkat! Ceza yememek için bu kurallara uyun!

Alanya dikkat! Ceza yememek için bu kurallara uyun!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından 1 Haziran'dan itibaren uygulanacak normalleşme adımları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının saatlerinin de değiştiğini söyledi. Buna göre; Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Hafta sonu ise kısıtlamalar cumartesi 22.00 ile pazartesi 05.00 arasında olacak
Türkiye'de  koronavirüs hasta sayılarındaki ciddi yükseliş sonrasında 29 Nisan'dan itibaren geçerli olmak kaydıyla 17 Mayıs'akadar tam kapanma uygulanmıştı. Kapanma döneminin bitmesiyle vaka ve vefat sayılarındaki önemli düşüşün ardından  normalleşme adımları gündeme geldi.

YENİ NORMALLEŞME PLANINDA KISITLAMALAR DEĞİŞTİ
Hem havaların ısınması hem de hasta sayılarının düşmesiyle birlikte 1 Haziran'dan sonra yeni normalleşme planı hayata geçirildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 16.00'da başlayan ve 3,5 saat süren kabine toplantısının bitmesiyle birlikte merakla beklenen yeni kararları açıkladı.
HAFTA İÇİ YENİ KISITLAMA SAATİ KAÇ OLDU?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlar arasında, sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin detaylar da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşme sürecinde saat 21.00'dan sabah 05.00'a kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının, 1 saat ileriye alınarak akşam saat 22.00'dan sabah 05.00'a kadar uygulanacağını söyledi.

CUMARTESİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KALKTI MI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kararlar arasında, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarına da yer verildi. İllere göre normalleşme döneminde bazı illerde kalkan ancak vaka sayılarının yükselmesinin ardından yeniden tüm Türkiye'de getirilen cumartesi- pazar kısıtlamaları da yeni bir şekil almış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sokağa çıkma kısıtlamasının cumartesi akşam saat 22.00'dan pazar sabah 05.00'a kadar uygulanacağını söyledi. Bu haberle birlikte, cumartesi uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da kalkmış oldu. Ancak pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması aynı şekilde devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir