ALANYA DARBEYE KARŞI TEK YÜREK

ALANYA DARBEYE KARŞI TEK YÜREK
15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülüşünün 4’üncü yıl dönümü Alanya’da anıldı. Şehitlik ziyaretiyle başlayan etkinlikler saat 21.00’dan 01.00’e kadar süren demokrasi nöbeti ile son buldu.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ destekli hain askeri darbe girişiminin sivil direnişle birlikte püskürtülmesinin 4’üncü yıl dönümü, Alanya’da çeşitli etkinliklerle anıldı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya Garnizon Şehitliği’ni ziyareti ile başlayan anma törenleri şehitlerimiz için mevlit okutulması ve araç korteji ile devam etti.

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU

Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün anma etkinlikleri akşam ise Hükümet Meydanı’nda devam etti. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ekrem Kalan, Alanya İlçe Garnizon Komutanı Albay Serkan Akbaba, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla saat 21.00’dan 01.00’a kadar Demokrasi Nöbeti tutuldu. 15 Temmuzu tasvir eden ilkokul öğrencilerinin resmettiği eserler de alanda yer aldı. Nöbette Alanya Belediyesi Mehter Takımı katılımcılara performans sergilerken, satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

BAŞKAN YÜCEL: “15 TEMMUZ BİR MİLATTIR”

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara hitap eden Başkan Yücel, 15 Temmuz’un Türkiye tarihinde bir milat olduğunu belirtti. Başkan Yücel, “4 yıl önce bugün yazılan, şanlı bir destanın yıldönümünde yine hep birlikteyiz. 15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dik ve tavizsiz duruşuyla Türk Milleti’nin tek yürek halinde canı pahasına yazdığı şanlı bir destandır. 15 Temmuz bir milattır. Hain Darbe girişimine topyekûn direnen Türk milleti istiklaline; kanıyla, canıyla, imanıyla sahip çıkmıştır” dedi.

“MASUMLARI CAN EVİNDEN VURDULAR”

“15 Temmuz’da Türk milletinden intikam almak için bir dolarlık ederleri olan FETÖ’cüleri üzerimize saldılar” diyen Başkan Yücel, “Bu ülkenin ekmeğini yedikleri halde, devletin silahlarını kendi halkına doğrultacak kadar vatanına milletine düşman olan hain FETÖ’cüler, 15 Temmuz’da işgal yıllarında bile görülmemiş bir barbarlığın tarafı oldular. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alçakça bombaladılar. Emniyet ve istihbarat binalarına saldırdılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kurşun sıktılar. Masumları can evinden vurdular. O kanlı gecede 251 kardeşimiz şehit düştü. 2 bin 196 kardeşimiz ise gazi oldu” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ TARİHİMİZE KARA BİR LEKEDİR”

Başkan Yücel, “Kahraman Türk milleti, o kanlı gecede tankların önüne yattı, darbecilerin önüne geçti. Kanunsuz uçurulan savaş uçaklarına, helikopterlere, ateş yağdıran silahlara adeta meydan okudu. Allah’a şükürler olsun ki Türk halkı, milli vicdanla korkusuzca direndi, bu hayâsız akını durdurdu. 15 Temmuz darbe girişimi, tarihimizde kara bir lekedir ve her zaman lanetle anılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ezelden ebediyete kadar her zaman düşmanları olacaktır. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen iç ve dış mihraklar hiçbir zaman boş durmayacaktır. Her zaman birlik ve beraberliğimizi korumalıyız, tıpkı 15 Temmuz’daki gibi tek vücut halinde olmalıyız. Biz sağlam durursak, biz bir olup, diri olursak, nasıl ve neyle saldırırlarsa saldırsınlar, kalemizi aşamazlar, bizi teslim alamazlar” diye konuştu.

“BİZİ ASLA YENEMEYECEK TÜRKİYE’Yİ BÖLEMEYECEKLER”

Başkan Yücel konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla herkes şunu bilmelidir ki; Biz, bir ölürsek bin diriliriz. Herkes duysun ki, Türk neslinde er tükenmez, tükenmeyecektir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum. 15 Temmuz’da destansı mücadeleleriyle gönüllerde taht kuran şehitlerimize, terörle mücadelede tarih yazan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim milletimizi korusun, ilelebet kollasın, himaye etsin. Bizim, Türk Milletimizin demokrasi nöbetimiz asla bitmeyecektir. Türk Milleti asla yenilmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla yıkılmayacaktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ne mutlu Türküm diyene.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir