Alanya'da özel sistemle korunan canlı türleri sergileniyor

Alanya'da özel sistemle korunan canlı türleri sergileniyor
Özel sistemle kurutularak ziyaretçilere sunulan Alanya'ya ait endemik bitkilerin yer aldığı Alanya Herbaryum Müzesi'nde, bitkilerin yanı sıra böcek ve kelebek türleri de sergileniyor

Atatürk´ün Alanya´yı ziyaretinin 77´nci yıl dönümü anısına 18 Şubat 2012 yılında Tarihi Kızılkule yanında açılan Alanya Herbaryum Müzesi´nde bölgeye ait 8´i endemik olmak üzere 115 bitki çeşidi sergileniyor. Böcek, kelebek ve güve çeşitleri olmak üzere 90 hayvan türünün de bulunduğu müzede, yabancı turistlerin en çok dikkatini çeken ise özel sistemle kurutularak vitrinlerde sergilenen çiçekler oluyor. 
KALEDEN TOPLANDI

Müze Sorumlusu Dolunay Yılmaz, müzenin Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırıldığı hatırlatarak, Alanya bulunan bitki ve hayvanların tanıtıldığını söyledi. Yılmaz, "Alanya Kalesi’nden toplanmış olan 115 adet bitki türü mevcut.  Bilimsel kaynaklardan alınan bilgilere göre bunlardan 8 tanesi sadece kale bölgesinde yetiştiği için endemik türlerimizdendir. En özel 3 endemik türümüz Yılan Yastığı, Peygamber Çiçeği ve Çakşır Otu’dur” dedi.
BÖCEK VE KELEBEK TÜRLERİ DE VAR
Bitkilerin dışında müzede böcek ve kelebek türlerinin de olduğunu söyleyen Yılmaz, “Müzemizde 31 kelebek, 30 yusufçuk ile güve ve 29 yeraltı böcek türleri bulunmakta” diye bilgi verdi. Özel sistemle kurutulan bu böcek türleri, kendisi Alanyalı olan Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gazi Duman ve ekibi ile Alanya Belediyesi’nin yaptığı ortaklaşa çalışma sonucunda müzeye kazandırılmakta.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir